Nieuws

Belgian Art Prize slaat editie over door volledig mannelijke selectie

Midden april werden de namen bekend gemaakt van de vier finalisten van de Belgian Art Prize 2019. De jury verkoos Belgische kunstenaars of kunstenaars die actief zijn in België die reeds goed gekend zijn of in midden carrière zijn, met name Sven Augustijnen, Koenraad Dedobbeleer, Gabriel Kuri en het kunstenaarsduo Jos De Gruyter & Harald Thys. De afwezigheid van vrouwelijke finalisten veroorzaakte veel oproer. Een open brief volgde en een petitie waarbij alle verkozen finalisten ook besloten hebben zich terug te trekken uit de wedstrijd. Met gevolg zal de Belgian Art Prize 2019 niet worden toegekend. 
Artistieke & culturele sector Diversiteit
Nieuws

MuseumPASSmusées | Eerste Belgische museumpas schiet uit de startblokken met 6.000 exclusieve passen

Met één pas meer dan 100 musea bezoeken in België. Vanaf september is het eindelijk mogelijk. Om dat in de verf te zetten, start museumPASSmusées met de voorverkoop van 6.000 exclusieve museumpassen, ontworpen door zes Belgische kunstenaars. Goed voor één jaar lang gratis museumbezoek ! De musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië presenteren zich met dit project samen op één kaart met de steun van de ministers van Cultuur Sven Gatz en Alda Greoli. 
Artistieke & culturele sector Beleid Samenwerking
Persoverzicht

Alexandre Caputo is de nieuwe artistiek directeur van het Théâtre Les Tanneurs

Alexandre Caputo is de nieuwe artistiek directeur van het Théâtres Les Tanneurs en volgt hiermee David Strosberg op. Alexandre Caputo is acteur van opleiding en heeft een master in theaterwetenschappen. Hij was adviseur voor de programmering van het Nationaal Theater, waar hij het Festival XS creëerde en stuurde, en is voorzitter van de Raad voor projecten op gebied van theater. Het officiële persbericht waarin de benoeming wordt bekendgemaakt kan u hieronder vinden evenals een persoverzicht. 
Artistieke & culturele sector
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14