Nieuws

Leefmilieu Brussel | Groenafval scheiden voor professionals verplicht

Sinds 1 mei zijn er bepaalde nieuwe verplichtingen van kracht die zijn aangekondigd in BRUDALEX, een wettelijk kader voor de transitie naar een circulaire economie, met name via gescheiden ophaling van bedrijfsafval en hergebruik.


In dat kader biedt Leefmilieu Brussel een gratis dienst voor begeleiding, advies en van opleiding om professionals te begeleiden naar een optimaal afvalbeheer. Het is voor alle Brusselse ondernemingen de gelegenheid om zich samen in te zetten voor de circulaire economie.

Meer info en opleidingen >>>

Energie & duurzaamheid Politiek & beleid

Nieuws

Oorlog in Gaza | De cultuursector schreef een open brief aan minister Lahbib en de Belgische regering

De cultuursector schreef een open brief aan minister Lahbib en de Belgische regering. De ondertekenaars eisen de onmiddelijke vrijlating van de Palestijnse theatermakers van het Freedom Theatre in Jenin op de Westelijke Jordaanoever, en alle andere onrechtmatig gevangengenomen Palestijnen. Daarnaast wordt de Belgische staat opgeroepen om zich uit te spreken tegen het apartheidsregime van Israël en de arrestaties. De brief werd inmiddels getekend door ruim tweehonderd kunstenaars en cultuurwerkers.
United Stages