Thema: Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat over het vervullen van onze noden en behoeftes zonder andere mensen, het milieu of de economie in gevaar te brengen. De culturele sector alleen kan zeker niet alle klimatologische, economische en sociale uitdagingen oplossen maar heeft er onmiskenbaar een belangrijke rol in te spelen. Kunst en cultuur moeten een kritische blik werpen op onze maatschappij en op een creatieve manier oplossingen zoeken voor de toekomst. Daarom is het belangrijk dat de sector een voorbeeld geeft en zo ook mensen aanzet tot duurzamer denken en leven. 

RAB/BKO proberen aan deze voorbeeldfunctie en reflectie bij te dragen door uitwisseling mogelijk te maken tussen de leden omtrent het thema, interessante praktijkvoorbeelden te presenteren en gezamenlijke acties te initiëren

RAB/BKO maken ook deel uit van het nationale Greentrack netwerk van steden die culturele actoren samenbrengen om rond duurzaamheid te werken.

Oproep

Oproep | Pulse | VERBEELDIG: stel je voor

Op dinsdag 22 oktober 2019 organiseert Pulse haar achtste trefdag, ditmaal over het thema verbeelding en onder de titel ‘VERBEELDIG: stel je voor'. Samen met en in Concertgebouw Brugge ontvangen ze 250 transitiewerkers uit de sectoren erfgoed, kunsten, sociaal-cultureel werk, jeugdwerk en media en andere geïnteresseerden. Het wordt een dag vol ontmoetingen, inspiratie en uitwisselingen. Om het programma inhoud te geven, is Pulse nog op zoek naar goede praktijken.
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid Samenwerking
1 2 3 4 5