Sector

24 nov.

BYE BYE Kleine Ring | Participatieve ateliers

Adieu stadssnelweg, exit files, bye vervuiling! Tijd om de boulevards van de Kleine Ring aan de Brusselaars terug te geven. BYE BYE Kleine Ring start het debat en is een initiatief van Rien van de Wall en Wim Menten in samenwerking met BRAL, Brussels Academy, Architecture Workroom Brussels, IRIB, pyblik, ARAU  en Brussels Studies Institute. In november en december organiseren de verschillende projectpartners 4 wandelingen en workshops in 4 verschillende Brusselse buurten aan de Kleine Ring. Ze gaan in dialoog met u — of u nu bewoner, belanghebbende of professional bent.
Stadsontwikkeling
24 okt.

Pulse - Transitienetwerk Cultuur | Trefdag: Hoogtij/d

Pulse Transitienetwerk Cultuur is een netwerk dat in de cultuursector van onderuit ontstaan is vanuit een geloof dat cultuur een motor kan zijn voor de transitie naar een sociaal-rechtvaardige en duurzame samenleving. Op 24 oktober organiseert het netwerk Hoogtij/d, de 6e trefdag van Pulse Transitienetwerk Cultuur in De Roma in Antwerpen. Een dag van uitwisseling en inspiratie, voor mensen uit cultuur, jeugd en media die van duurzaamheid een rode draad willen maken in hun handelen.
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid
Documentatie

Onderzoek: The Cultural and Creative Economy in the Brussels-Capital Region

Zowel internationaal, nationaal, als regionaal groeit de belangstelling bij politici en beleidsmakers voor de rol en betekenis van de Culturele en Creatieve Sectoren (CCS) in de bredere economische en maatschappelijke groei en ontwikkeling. Ook in het beleid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG) kan deze toenemende aandacht worden vastgesteld, hoewel er zeer weinig onderzoek naar wordt gedaan. Onderzoekers aan de VUB en HKU Utrecht maakten een uitgebreide mapping study naar de economische waarde van deze sector.
Artistieke & culturele sector Economie Tewerkstelling
Meer