Thema: Diversiteit

Sinds het verschijnen van het Cultuurplan voor Brussel heeft RAB/BKO zich toegewijd aan het thema Diversiteit omdat het een belangrijke uitdaging is in onze moderne maatschappij en een essentiële factor in een kosmopolitisch en multicultureel gewest als Brussel

RAB/BKO stimuleert diversiteit op alle verschillende vlakken (cultureel, op vlak van geslacht, leeftijd, fysiek, …) en op verschillende manieren. De netwerken moedigen hun leden aan om deze thematiek en reflectie op zoveel mogelijk niveau’s van hun organisatie te integreren (samenstelling ploeg, programmatie, publiek, …) en hun kennis over het ontwerp met elkaar te delen. 

RAB/BKO wordt in deze missie gesteund door verschillende sterke partners die werken rond hetzelfde thema: Lasso, Article 27, Culture et Démocratie, Actiris, Foyer, CBAI, … 

Daarnaast brengen de netwerken ook een reeks publicaties uit onder de naam Cahiers-Interact. Met deze publicaties willen de netwerken reflecties en acties belichten die door de culturele sector worden opgezet rond het thema diversiteit, de impact van de acties vergroten en denkpistes voor de toekomst aanmoedigen.

Documentatie

Culture & Démocratie | Vijftigste editie | Vrouwen in de cultuur

Het mag duidelijk zijn dat er ook in de cultuursector nog een grote ongelijkheid tussen man en vrouw heerst, ongeacht of het over het aantal directeuren van culturele instellingen gaat of over de plaats die makers in programmaties krijgen. De vijftigste editie van het magazine Culture & Démocratie analyseert de culturele sector vanuit dit perspectief en maakt in de nasleep van Weinstein, #MeToo en Jan Fabre de balans op. Daarbij geven ze ruimte aan initiatieven die ongelijkheid aanpakken en gaan ze op zoek naar de volgende stappen.
Artistieke & culturele sector Diversiteit
Documentatie

Audioverslag | UNITED STAGES | Forum: De cultuur is niet decoratief!

Sinds twee jaar engageert een vijftigtal socioculturele spelers uit Brussel en Wallonië zich onder het label UNITED STAGES voor het verdedigen van de solidaire en inclusieve waarden die onze sector na aan het hart liggen. In het kader daarvan werd er op 13 en 14 juni een reflectieforum georganiseerd: twee dagen die de kans boden om in groep over de fundamenten van het label na te denken - over de humanitaire, sociale of politieke perspectieven, de afgelopen en de nog uit te voeren acties.
Artistieke & culturele sector Diversiteit
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11