Thema: Diversiteit

Sinds het verschijnen van het Cultuurplan voor Brussel heeft RAB/BKO zich toegewijd aan het thema Diversiteit omdat het een belangrijke uitdaging is in onze moderne maatschappij en een essentiële factor in een kosmopolitisch en multicultureel gewest als Brussel

RAB/BKO stimuleert diversiteit op alle verschillende vlakken (cultureel, op vlak van geslacht, leeftijd, fysiek, …) en op verschillende manieren. De netwerken moedigen hun leden aan om deze thematiek en reflectie op zoveel mogelijk niveau’s van hun organisatie te integreren (samenstelling ploeg, programmatie, publiek, …) en hun kennis over het ontwerp met elkaar te delen. 

RAB/BKO wordt in deze missie gesteund door verschillende sterke partners die werken rond hetzelfde thema: Lasso, Article 27, Culture et Démocratie, Actiris, Foyer, CBAI, … 

Daarnaast brengen de netwerken ook een reeks publicaties uit onder de naam Cahiers-Interact. Met deze publicaties willen de netwerken reflecties en acties belichten die door de culturele sector worden opgezet rond het thema diversiteit, de impact van de acties vergroten en denkpistes voor de toekomst aanmoedigen.

Documentatie

Brussels Studies | Nummer 98: "Synthesenota - Brusselse jeugd: tussen diversiteit en kwetsbaarheid"

In 2015 waren de jongeren van 12 tot 24 jaar er goed voor 15 % van de hele bevolking. Het is echter niet makkelijk om een volledig en genuanceerd beeld te geven van het almaar grotere aantal jongeren in Brussel. Om een portret van de Brusselse jongeren te trachten af te leiden uit het grote aantal werken die deels over dat onderwerp gaan, bracht het Brussels Studies Institute een team Nederlandstalige en Franstalige onderzoekers bijeen onder leiding van Muriel Sacco, sociologe aan de Université libre de Bruxelles. 
Diversiteit
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24