Nieuws

Louis Paul Boonkring & Hart boven Hard | Campagne Xrechts, nee bedankt 2024

De Louis Paul Boonkring en Hart boven Hard, met steun van Het Groot Verzet, bieden een krant, een spel en een vormingsaanbod om actief in dialoog te gaan over extreemrechts. 


"Wij, dat zijn de Louis Paul Boonkring van Brussel en Hart boven Hard Brussel, met steun van Het Groot Verzet, willen zoals zovelen dat Vlaams Belang en Chez Nous geen verkiezingsoverwinning behalen in 2024.

Daarom kiezen we ervoor om de komende weken in dialoog te gaan met de mensen die (soms) denken dat Xrechtse recepten oplossingen kunnen bieden voor de vele maatschappelijke problemen. Die gesprekken gaan we voeren op publieke plaatsen, markten, bij door-to-door-ontmoetingen. Wij hebben hiervoor materiaal aangemaakt, vrij te gebruiken door iedereen die dat wilt:  een krant, een gezelschapsspel, een vormingsaanbod waarmee het ware gelaat van Xrechts getoond wordt.

We bieden dus 4 actie-middelen aan:

  • Een krant om mee op stap te gaan (deze download je hier)
  • Een vormingsaanbod voor vrijwilligers die meedoen met acties in de publieke ruimte
  • Een artistiek aanbod voor in de publieke ruimte
  • Een gezelschapsspel dat dialoog bevorderend is in groep

Wij denken dat met deze 4 elementen, mensen gewapend zijn om te luisteren en in gesprek te gaan met diegenen die mogelijkerwijze voor extreemrechts zouden stemmen. En dit actie-model willen we aanbieden aan organisaties zowel in Vlaanderen als in Brussel."

Wil je gebruik maken van dit materiaal (of een deel ervan), neem dan contact op met XrightNo@hotmail.com

Namens de initiatiefnemers,

Mark Michiels

Instagram Xright no

Facebook Xright no

Website Xrechts, nee bedankt