Info

BRUZZ | Brussel Helpt zoekt honderd spaghettimakers

BRUZZ zoekt honderd spaghettimakers voor 'De Grootste Spaghettislag ter Wereld' op 25 november. Dit jaar is dat ten voordele van de Brusselse vzw Straatverplegers. 


Geïnteresseerd ? 

Op dinsdag 10 oktober, Wereld Daklozendag, geeft BRUZZ de officiële aftrap van Brussel Helpt 2023. We nodigen je graag uit om dit moment bij te wonen. Tijdens een korte rondleiding kan je kennismaken met de organisatie Straatverplegers, het goede doel van Brussel Helpt 2023.

Wanneer : 10/10/23 van 11:30 tot 13u
Waar : Straatverplegers vzw, Gheudestraat 21-25, Anderlecht.

Inschrijven via mail >  marketing@bruzz.be

Wat vooraf ging...

Op 14 september verwelkomde BRUZZ ons met enkele RAB/BKO-leden op hun redactie. We kregen alle info over Brussel Helpt en kregen een uitgebreide rondleiding op de redactie. Heb je de infosessie gemist, denk je erover om met jouw organisatie mee te doen, of heb je zin om samen met een ander lid van RAB/BKO mee te doen? Het is nog niet te laat ! 

Spaghetti maken voor Brussel Helpt: hoe gaat dat in zijn werk?

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ, ten voordele van een Brussels goed doel. Met 'De Grootste Spaghettislag ter Wereld' van Brussel Helpt wordt dit jaar geld ingezameld voor de vzw Straatverplegers. ‘De Grootste Spaghettislag ter Wereld’, dat zijn kleine en grote spaghetti-diners overal in Brussel, gemaakt door organisaties én Brusselaars. En dat allemaal op één dag: zaterdag 25 november.

Een overzicht van alle informatie vind je hier >>>

  • Vanaf 3 oktober kan je je direct online aanmelden op de website van Brussel Helpt als 'spaghetti-maker'. 
  • Op 10 oktober vindt het lanceringsevenement plaats en is er een partnerbezoek gepland bij vzw Straatverplegesr in Anderlecht. 
  • Je maakt zelf je spaghetti-event aan, geeft aan hoeveel spaghetti's je aanbiedt en op welk adres de mensen mogen komen eten.
  • Jouw spaghetti-event is zichtbaar op de website. Het moment om vrienden, familie, buren... warm te maken voor jouw etentje.
  • Via de website kunnen mensen een plekje aan jouw spaghetti-tafel reserveren. Kopen en betalen doen ze dus meteen op de website van Brussel Helpt aan een vaste prijs van 10 euro per portie.
  • Het geld gaat rechtstreeks naar het goede doel.
  • Via de website kan jij als spaghetti-maker op elk moment volgen hoeveel mensen bij jou willen komen eten. Een paar dagen voor De Grootste Spaghettislag ter Wereld bezorgt BRUZZ jou een lijst van alle deelnemers. Zo kan jij je helemaal concentreren op het koken van die heerlijke spaghetti.

Over Brussel Helpt

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ, in samenwerking met de Brusselse gemeenschapscentra. Dit jaar wordt vzw Straatverplegers gesteund, een initiatief dat dakloosheid de wereld uit wil helpen.

Wie een dak boven het hoofd heeft, schrikt er soms van hoeveel mensen dat niet hebben. Zo verging het ook twee jonge verpleegsters die in 2005 met ontzetting keken naar het aantal dakloze mensen in Brussel. Samen besloten ze om datzelfde jaar ‘Straatverplegers vzw’ op te richten. 

De vzw ontwikkelde in de loop der jaren een methodiek waarbij hygiëne en gezondheid centraal staan om een band op te bouwen met de meest kwetsbare, dakloze mensen. Sinds 2011 werd huisvesting bovendien een belangrijk aspect in het werk van de medisch-sociale organisatie. Tot op vandaag kon Straatverplegers al zo’n 200 mensen van straat halen en hen een nieuwe thuis bezorgen.

Om hun werking te garanderen, is evenwel steun nodig. Met de steun van Brussel Helpt wil Straatverplegers verderwerken aan de woonproblematiek in Brussel en Luik, met als doel dakloosheid de wereld uit te helpen. De droom van Straatverplegers steunen kan door op 25 november spaghetti te eten. 

Meer info via www.brusselhelpt.be

Diversiteit & inclusie

Nieuws

VG | Nieuwe actieplannen tegen grensoverschrijdend gedrag in de cultuur-, media- en filmsector

Grensoverschrijdend gedrag is een realiteit in diverse sectoren, ook in de cultuur- en mediasector. Ondanks de waardevolle inspanningen die beide sectoren via verschillende actieplannen en bottom-up initiatieven hebben geleverd, is deze strijd echter nog niet gestreden. Daarom lanceerden de minister van Cultuur, de minister van Media en de betrokken sectoren op 29 april 2024 twee nieuwe, sectorspecifieke actieplannen tegen grensoverschrijdend gedrag.