POC 19/06

visit.brussels & RAB/BKO | Press Officers for Culture | Communicatie voor en door jongeren

Hoe bereik je een publiek dat zijn cultuuragenda bepaalt op Tiktok? Moet je als theater op Tiktok of Instagram actief zijn, en wat zijn de do's en don'ts om jonge mensen te bereiken? Deze vragen stonden centraal tijdens de laatste POC-bijeenkomst over jongerencommunicatie.


Op 19 juni organiseerde RAB/BKO i.s.m. visit.brussels een POC-meeting in het Mode en Kantmuseum. Heb je het gemist? Lees dan zeker de presentaties terug:

Jeremie Nguwo (contentcreator) vertelt hoe hij van nul naar vijftigduizend volgers ging op Tiktok, en de do's en don'ts van het starten van je eigen kanaal. 

  • Herbekijk de presentatie van Jeremie Nguwo >>>

Thomas Duprel (hoofdredacteur van TARMAC, RTBF) legt uit welke editoriale keuzes het medium TARMAC maakt om vanuit België Franstalige jongeren over de hele wereld te bereiken, en hoe ze in hun aanbod een balans zoeken tussen info, ontspanning en muziek.

  • Herbekijk de presentatie van Thomas Duprel >>>

Yannick Vertommen (publiq vzw) presenteert UitX, het jongerenmerk van publiq vzw. Hij gaat daarbij in op de participatiedrempels om jongeren te bereiken, sociale media en nieuwsbrieven, en samenwerkingen met influencers. 

  • Herbekijk de presentatie van Yannick Vertommen >>>

Fatima Zibouh en Astrid Begenyeza van Brussels2030 vertellen over het project Speak Up Brussels! waarbij ze luisteren naar de dromen en ambities van honderden Brusselse jongeren tussen de vijftien en dertig jaar.

  • Herbekijk de presentatie van Fatima Zibouh en Astrid Begenyeza >>>

Cultuurcommunicatie

Nieuws

Oorlog in Gaza | De cultuursector schreef een open brief aan minister Lahbib en de Belgische regering

De cultuursector schreef een open brief aan minister Lahbib en de Belgische regering. De ondertekenaars eisen de onmiddelijke vrijlating van de Palestijnse theatermakers van het Freedom Theatre in Jenin op de Westelijke Jordaanoever, en alle andere onrechtmatig gevangengenomen Palestijnen. Daarnaast wordt de Belgische staat opgeroepen om zich uit te spreken tegen het apartheidsregime van Israël en de arrestaties. De brief werd inmiddels getekend door ruim tweehonderd kunstenaars en cultuurwerkers.
United Stages