Nieuws

FWB | Subsidies podiumkunsten en pluridisciplinaire operatoren : de bedragen zijn bekend

De regering van de Fédération Wallonie-Bruxelles keurde de vernieuwingen en toekenningen van structurele subsidies goed voor podiumkunsten en pluridisciplaire organisaties.  


Om de drie en vijf jaar kunnen multidisciplinaire operatoren en podiumkunstenorganisaties (theater, muziek, choreografie, verhalen vertellen, comedy, circus en straatkunsten, interdisciplinaire en transversale projecten) een aanvraag indienen voor verlenging van hun meerjarige ondersteuning. Dit is ook een kans voor nieuwe actoren om een aanvraag in te dienen voor dit soort steun.

Op 17 november 2023 keurde de regering van de Federatie Wallonië-Brussel, op initiatief van minister van Cultuur Bénédicte Linard, de hernieuwingen en toekenningen van structurele subsidies goed. 

Om de toegekende bedragen per operator te kennen:
arts de la scène 
pluridisciplinaire 

Persartikels : 
- Le Soir : Financement des arts de la scène : le gouvernement dévoile les chiffres
- La Libre : Arts de la scène : 436 opérateurs seront subventionnés pour 142 millions d’euros

Politiek & beleid

Nieuws

Oorlog in Gaza | De cultuursector schreef een open brief aan minister Lahbib en de Belgische regering

De cultuursector schreef een open brief aan minister Lahbib en de Belgische regering. De ondertekenaars eisen de onmiddelijke vrijlating van de Palestijnse theatermakers van het Freedom Theatre in Jenin op de Westelijke Jordaanoever, en alle andere onrechtmatig gevangengenomen Palestijnen. Daarnaast wordt de Belgische staat opgeroepen om zich uit te spreken tegen het apartheidsregime van Israël en de arrestaties. De brief werd inmiddels getekend door ruim tweehonderd kunstenaars en cultuurwerkers.
United Stages