Nieuws

FWB | Subsidies podiumkunsten en pluridisciplinaire operatoren : de bedragen zijn bekend

De regering van de Fédération Wallonie-Bruxelles keurde de vernieuwingen en toekenningen van structurele subsidies goed voor podiumkunsten en pluridisciplaire organisaties.  


Om de drie en vijf jaar kunnen multidisciplinaire operatoren en podiumkunstenorganisaties (theater, muziek, choreografie, verhalen vertellen, comedy, circus en straatkunsten, interdisciplinaire en transversale projecten) een aanvraag indienen voor verlenging van hun meerjarige ondersteuning. Dit is ook een kans voor nieuwe actoren om een aanvraag in te dienen voor dit soort steun.

Op 17 november 2023 keurde de regering van de Federatie Wallonië-Brussel, op initiatief van minister van Cultuur Bénédicte Linard, de hernieuwingen en toekenningen van structurele subsidies goed. 

Om de toegekende bedragen per operator te kennen:
arts de la scène 
pluridisciplinaire 

Persartikels : 
- Le Soir : Financement des arts de la scène : le gouvernement dévoile les chiffres
- La Libre : Arts de la scène : 436 opérateurs seront subventionnés pour 142 millions d’euros

Politiek & beleid

Nieuws

VG | Nieuwe actieplannen tegen grensoverschrijdend gedrag in de cultuur-, media- en filmsector

Grensoverschrijdend gedrag is een realiteit in diverse sectoren, ook in de cultuur- en mediasector. Ondanks de waardevolle inspanningen die beide sectoren via verschillende actieplannen en bottom-up initiatieven hebben geleverd, is deze strijd echter nog niet gestreden. Daarom lanceerden de minister van Cultuur, de minister van Media en de betrokken sectoren op 29 april 2024 twee nieuwe, sectorspecifieke actieplannen tegen grensoverschrijdend gedrag.