Nieuws

Gaza-conflict | Acties in de Brusselse cultuursector

Op 29 november, de internationale dag van solidariteit met het Palestijnse volk, werden er verschillende acties georganiseerd binnen de Brusselse culturele sector. Ook enkele RAB/BKO-leden deden mee.


Op de dag van solidariteit met het Palestijnse volk werden er op verschillende plekken in Brussel de Gaza-monologen voorgedragen, maar er vonden evengoed tentoonstellingen, filmvertoningen en debatten plaats. 

Enkele leden uit ons netwerk zetten hun schouders onder het initiatief, zoals Muntpunt, La Bellone, Beursschouwburg, Maison Poème, Pianofabriek, Passa Porta, La Vénerie en het project Club Caddy, gesteund door Atelier 210, Kaaiteater, Le Rideau de Bruxelles, Les Halles en KFDA. 

Om de acties en standpunten van de sector op nationaal niveau te volgen, ga naar stateofthearts.be.

Meer lezen

BRUZZ: Cultuurhuizen over het conflict Israël-Palestina: ‘We kunnen niet wegkijken’ >>>

De Standaard: Theaters kaarten geweld in Midden-Oosten aan: ‘Maar Palestijnen verwachten méér dan benefietvoorstellingen’ >>>

United Stages

Nieuws

Oorlog in Gaza | De cultuursector schreef een open brief aan minister Lahbib en de Belgische regering

De cultuursector schreef een open brief aan minister Lahbib en de Belgische regering. De ondertekenaars eisen de onmiddelijke vrijlating van de Palestijnse theatermakers van het Freedom Theatre in Jenin op de Westelijke Jordaanoever, en alle andere onrechtmatig gevangengenomen Palestijnen. Daarnaast wordt de Belgische staat opgeroepen om zich uit te spreken tegen het apartheidsregime van Israël en de arrestaties. De brief werd inmiddels getekend door ruim tweehonderd kunstenaars en cultuurwerkers.
United Stages