Agenda

SamenDurable | Praktijkatelier | Zo maak je jouw bar en catering gezond, lokaal en biologisch

Voor veel culturele plekken is de omslag naar duurzame voeding een echte zoektocht. Hoe weet ik waar de ingrediënten van mijn catering vandaan komen? Hoe houd ik het betaalbaar? Wordt puur plantaardig wel gesmaakt? In dit atelier kijken we naar de obstakels, maar vooral ook naar praktische oplossingen. 


Het aanbieden van maaltijden van plantaardige en seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur van een lokale leverancier en zoveel mogelijk biologisch is gezonder en beter voor het milieu. Toch is de omslag naar een duurzame voeding niet voor iedere culturele organisatie vanzelfsprekend.  Antwoorden en oplossingen liggen binnen handbereik, zeker als we ons hier samen over buigen.

Dit atelier richt zich op iedereen in jullie organisatie, die zich bezighoudt met de catering, voedsel aankopen, het organiseren van diners etc.

Taal: NL en FR

Programma

13:30 - 14:00 Ontvangst en korte introductie door Katrien Reist (coördinator SamenDurable)

14:00 - 14:30 Presentatie door Nathalie Decoenewildplukker en eco-kok, cateraar Theater aan Zee en coördinator Greentrack Gent.
Zij zal duurzame en gezonde catering belichten vanuit haar praktijk als kok. Wat is duurzame en gezonde voeding? Hoe maak je je team, je medewerkers en je publiek enthousiast voor duurzame en gezonde catering? Wat zijn de trucs om zuinig te koken, met zo weinig mogelijk verspilling?  Waarover ga je met je cateraar in gesprek, als je duurzame en gezonde voeding wil serveren?

14:30 > 15:00 Rob Renaerts, coördinator van RABAD (netwerk van Brusselse actoren voor duurzame voeding) gaat in op de aspecten van lokaal aankopen. Waar zitten onze lokale leveranciers? Hoe moeten we 'lokaal' precies opvatten? Welke andere prioriteiten kan ik introduceren? Waar moet je op letten als je duurzaam wil aankopen? Welke zijn de praktische gevolgen?

15:00 Pauze

15:15 > 16:15 Werktafels: maak een concreet plan voor je eigen organisatie
Aan de hand van een uitgebreide checklist gaan we na hoe ver we staan en wat volgende stappen kunnen zijn. Zijn er dingen die we samen zouden kunnen doen?

16:15 > 16:30/ 17:00 Afsluiting
We stellen de plannen aan elkaar voor en praten na bij een drankje in het gloednieuwe cafe van Les Tanneurs

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Creative.Hub. 

Energie & duurzaamheid

Praktische info

19 mrt. 2024

Wanneer? 19 maart van 13:30 > 16:30

Waar? Théâtre Les Tanneurs, Huidevettersstraat 75, 1000 Brussel

Voor wie? Iedereen die zich bezighoudt met catering, voedsel aankopen en productie

Taal: NL & FR

Inschrijven