Agenda

Regards croisés | Duurzaamheid over de taalgrens: bezoek & workshop in Gent

Na een prachtige eerste dag in Luik, trekken we op dinsdag 26 maart naar Gent voor de tweede editie van Regards Croisés. Op dinsdag 21 mei vindt de derde en laatste editie plaats in Globe Aroma in Brussel finale. Save the Date! 


In het voorjaar van 2024 organiseren Pulse, EventChange en RAB/BKO, in het kader van SamenDurable, 3 bicommunautaire en interregionale activiteiten voor culturele actoren, verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Dinsdag 26 maart 2024: Gent

Greentrack Gent maakt deel uit van het Gents Kunstenoverleg, dat ieder die bijdraagt aan de artistieke verbeelding van Gent wil verenigen en inzet op thema's als duurzaamheid, diversiteit & inclusie en ruimte delen. Ze ondersteunen elkaar door kennis en ervaringen uit te wisselen, samenaankopen op te zetten, monitoren hun energieverbruik, stellen ambities op in actieplannen, ... Nathalie Decoene vertelt ons over het ontstaan van Greentrack Gent, de kracht van samenwerking in de Gentse cultuursector en het belang van cultuur in de transitie naar een duurzame en sociaal-rechtvaardige samenleving.

Kunstencentrum VIERNULVIER zet al sinds 2009 actief in op duurzaamheid en ecologie, zowel op artistiek als op organisatorisch en productioneel vlak (horeca, communicatie, gebouwinfrastructuur) en werkte mee aan de oprichting van Greentrack Gent. Marieke De Munck, programmator en bezieler van, gidst ons door het duurzaamheidsbeleid van het kunstencentrum.

Bezoek en workshop door Greentrack Gent et VIERNULVIER in De Vooruit, door Nathalie Decoene (Greentrack Gent) en Marieke De Munck (VierNulVier).

Programma

We zien elkaar om 10h in de Foyer van het kunstencentrum VIERNULVIER: De Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent. 

  • 10:00 Onthaal
  • 10:15 Introductie & uitwisseling Pulse en EventChange
  • 11:00 Presentatie door Greentrack Gent
  • 12:30 Lunch
  • 13:30 Presentatie van het actieplan voor duurzame ontwikkeling van VierNulVier en gesprekstafels
  • 16:00 Einde

Taalbarrière? Geen probleem, wij zorgen telkens voor de juiste vertaling ter plaatse.

Inschrijven is noodzakelijk, deelname aan de activiteit en lunch is gratis.

Inschrijven >>>

Dinsdag 21/05 

De laatste editie van Regards Croisés vindt plaats op dinsdag 21 mei bij Globe Aroma in Brussel. Save the date!

Energie & duurzaamheid

Praktische info

26 mrt. 2024

Wanneer? 26 maart van 10:00 > 16:00

Waar? VierNulVier: De Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent

Inschrijven