Agenda

RAB/BKO | Verkiezingsdebat: 2030 als stip aan de horizon van cultureel Brussel

Met 2030 als stip aan de horizon, bepalen we met de komende verkiezingen de koers die we de komende jaren zullen varen. Daarom gaan we in gesprek met alle politieke partijen over hun visie op kunst- en cultuurbeleid. 


Op de agenda: een eengemaakt cultuurloket in Brussel, een inclusieve, toegankelijke en duurzame sector met voldoende werkruimte voor kunstenaars. 

Met : Jan Busselen (PVDA-PTB), Benjamin Dalle (CD&V), Isabelle Emmery (PS), Aline Godfrin (MR), Bram Jacques (Groen), Mounir Laarissi (Les engagés), Ans Persoons (Vooruit), Matteo Segers (Ecolo), Chloë Van Hoegaerden (OpenVLD), Karl Vanlouwe (NVA), e.a. 

Moderatoren : Margot Otten en David Courier

Dit debat is participatief. Vragen uit het publiek zijn gewenst. 

Dit debat hanteert het principe dat iedereen de taal van zijn keuze spreekt. Het is niet haalbaar alles te vertalen. Een (passieve) kennis van Frans en Nederlands is dus gewenst.

Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Org : RAB/BKO, EBxl réseau des études bruxelloises de l'ULB

Inschrijven >>>

Spring Assembly

Na twee succesvolle edities is de Brussels2030 Summer Assembly terug in een lente- en Molenbeek-versie! De kandidatuur van Molenbeek for Brussels 2030 om Culturele Hoofdstad van Europa te worden in 2030 zit in de laatste fase. Daarom ben je uitgenodigd om van 17 tot 20 april 2024 samen na te denken over de toekomst van Molenbeek en Brussel in 2030.

Dit is het programma van de Spring Assembly >>>

Politiek & beleid

Praktische info

18 apr. 2024

Wanneer? Donderdag 18 april van 20:00 > 22:00

Waar? Charleroi Danse, Salle des Machines, Manchesterstraat 21, Molenbeek

Inschrijven