Agenda

BRUZZ | Infosessie Brussel Helpt & redactiebezoek

BRUZZ zoekt honderd spaghettimakers voor 'De Grootste Spaghettislag ter Wereld'. Dit jaar is dat ten voordele van de Brusselse vzw Straatverplegers. Wil je meer info en ben je benieuwd naar de redactie? Kom dan zeker naar de infosessie op 14 september.


Op donderdag 14 september verwelkomt BRUZZ ons op de redactie voor een rondleiding en een infosessie over Brussel Helpt. Deed je met jouw organisatie al eens mee, of denk je erover om op 25 november spaghetti te koken voor het goede doel? Dan is deze voormiddag het moment om je vragen te stellen en plannen te maken voor een spaghettislag in jouw cultuurhuis of organisatie.

Programma

10:15 onthaal bij BRUZZ

10:30 presentatie Brussel Helpt & rondleiding op de redactie met bezoek aan de studio's

12:00 lunch

 De groep zal voor de presentatie en het redactiebezoek in twee worden gesplitst op basis van taal (Nederlands en Frans).

Schrijf je in >>>

Over Brussel Helpt

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ, in samenwerking met de Brusselse gemeenschapscentra. Dit jaar wordt vzw Straatverplegers gesteund, een initiatief dat dakloosheid de wereld uit wil helpen.

Wie een dak boven het hoofd heeft, schrikt er soms van hoeveel mensen dat niet hebben. Zo verging het ook twee jonge verpleegsters die in 2005 met ontzetting keken naar het aantal dakloze mensen in Brussel. Samen besloten ze om datzelfde jaar ‘Straatverplegers vzw’ op te richten. 

De vzw ontwikkelde in de loop der jaren een methodiek waarbij hygiëne en gezondheid centraal staan om een band op te bouwen met de meest kwetsbare, dakloze mensen. Sinds 2011 werd huisvesting bovendien een belangrijk aspect in het werk van de medisch-sociale organisatie. Tot op vandaag kon Straatverplegers al zo’n 200 mensen van straat halen en hen een nieuwe thuis bezorgen.

Om hun werking te garanderen, is evenwel steun nodig. Met de steun van Brussel Helpt wil Straatverplegers verderwerken aan de woonproblematiek in Brussel en Luik, met als doel dakloosheid de wereld uit te helpen. De droom van Straatverplegers steunen kan door op 25 november spaghetti te eten. 

Meer info via www.brusselhelpt.be

Diversiteit & inclusie

Praktische info

14 sep. 2023

Wanneer? Donderdag 14 september van 10:15 > 12:30

Waar? BRUZZ, Flageyplein 18, 1050 Elsene

Schrijf je in