Thema: Europa

Europa in Brussel: de Europese aanwezigheid in Brussel is een niet te onderschatten factor die het (culturele) leven in de stad bepaalt, maar die vaak nog te weinig verbinding vertoont met het stadsleven van de Brusselaar. Dit uit zich zowel op geografisch gebied in de Europese wijk, als op demografisch vlak waarbij de ‘expat-gemeenschap’ en de andere gemeenschappen weinig kruisen. 

Op beide vlakken willen RAB/BKO meer uitwisseling en connectie stimuleren via het betrekken van de culturele sector. Hiervoor wordt samengewerkt met partnerorganisaties zoals Equama vzw, Fonds Europese Wijk, Brussels for Europe, etc. 

Brussel in Europa: de uitstraling van Brussel binnen Europa is niet altijd positief en ook hier kan de culturele sector een belangrijke rol spelen. RAB/BKO willen hieraan meewerken en willen het imago van Brussel, als laboratorium voor een toekomstig Europa, mee ondersteunen.

09 mei

BOZAR | NEXT GENERATION, PLEASE! FESTIVAL

Heeft de huidige generatie Z nog vertrouwen in Europa? Wat hebben youngsters daarover te zeggen? Tijdens het Next Generation, Please!-festival van BOZAR schrijven jongeren een nieuw hoofdstuk aan het Europese verhaal samen met kunstenaars, politici en wetenschappers. Dat doen ze elk op hun manier: via originele performances, installaties, spraakmakende foto’s en knap gemonteerd videomateriaal waar ze een schooljaar lang aan hebben gewerkt tijdens tien politiek-artistieke parcoursen. Tegelijk krijg je tijdens het festival onuitgegeven films te zien en kan je lezingen en debatten bijwonen die de verschillende uitdagingen waar Europa voor staat als uitgangspunt nemen. Kom nét voor de examens naar het festival van Next Generation, Please! en laat je inspireren door een verfrissende visie op de toekomst van Europa. 
Artistieke & culturele sector Europa
Oproep tot ondertekening

Oproep tot ondertekening | Het ondersteunen van cultuur ondersteunt Europa !

Culture Action Europe (CAE) is een netwerk en het eerste centrum van geïnformeerde meningen en debatten over artistiek en cultureel beleid in Europa: het netwerk vertegenwoordigt 80.000 leden van de culturele sector via haar 145 leden in Europa. CAE lanceert een campagne om het volgende meerjarig financieel kader (MFK) te beïnvloeden, dat na 2020 van kracht wordt en de jaarlijkse begrotingen van de EU vormgeeft.
Artistieke & culturele sector Beleid Europa
1 2 3 4 5 6