Prins Filipfonds – Leren van elkaar
Organisaties maken kennis met organisaties uit hun domein of expertise in de andere Gemeenschap, leren van elkaar en wisselen ervaringen uit.
Met de oproep ‘Leren van elkaar’ wil het Prins Filipfonds organisaties aanmoedigen en financieel ondersteunen om kennis te maken met organisaties in hun domein of met hun expertise in de andere gemeenschap, om van hen te leren en ervaringen uit te wisselen.
Al meer dan twintig jaar ondersteunt het Prins Filipfonds initiatieven die bruggen bouwen tussen de verschillende Gemeenschappen in België. Deze bruggen zijn meer dan ooit nodig. Voor de samenleving van morgen moet buiten de geijkte paden gedacht worden, het liefst samen, omdat we dan verder springen.
Die innovatie en creativiteit zitten ook bij burgers en organisaties in de verschillende landsdelen. Ze willen hun steentje bijdragen. Op het terrein hebben ze vaak innovatieve methodieken uitgewerkt om nieuwe antwoorden te vinden voor oude of nieuwe uitdagingen. Alleen weten ze dat niet altijd van elkaar. Met deze oproep zet het Fonds de kennisdeling centraal.
Je kan als organisatie in het andere landsdeel
- inspiratie opdoen: kennismaking, peer-to-peer learning, job shadowing… Je ontdekt welke organisaties bestaan in het andere landsdeel, je doet er ervaring op met hun manier van werken en de antwoorden die zij gevonden hebben op gelijkaardige uitdagingen, met de mogelijkheid om in de toekomst een samenwerking op te zetten;
- · samenwerken: je werkt samen met een of meerdere organisaties in de andere gemeenschap, je wisselt goede praktijken uit en/ of ontwikkelt samen nieuwe methodieken.
Heel uiteenlopende domeinen komen in aanmerking voor zo’n lerende gemeenschap: milieu, klimaat en duurzaamheid, cultuur, zorg, sport…
Meer info is te vinden op de site van de Koning Boudewijnstichting.

Gerelateerde inhoud (per thema)
Kunst & Cultuurhuis: Ontmoetingsmoment rond open calls
Op zoek naar ideeën en inspiratie voor je tentoonstellingswerking? Wil je meer te weten komen over hoe je een toegankelijke…
Conferentie Les désirs dans les mondes de l’art aan de ULB
[Dit betreft een Franstalig evenement] En partant de la notion plurielle de « désir », il s’agira d’explorer les dynamiques…
Artistieke residentie voor beeldende en visuele kunstenaars
[Deze oproep is enkel beschikbaar in het Frans] Alors présentez-nous votre projet ! Le programme de résidences artistiques s’adresse aux…
Schrijftafel van Kunstenpunt voor dossieren projectsubsidies
Heb je reeds een uitgewerkt plan maar heb je moeite bij het uitschrijven van je dossier of heb je nood…
Caroline Pauwels-beurs voor de verwondering
Caroline Pauwels was curator van TAZ#2021 en schreef in het kader van de karakterreeks het boekje ‘Ode aan de verwondering’….
Werkplekken voor Belgische kunstenaars en kunstenaars gevestigd in België
Deze oproep staat open voor Belgische kunstenaars, of kunstenaars die ten minste 3 jaar in België wonen en/of werken. De voorgestelde residentieperiode…