Spring naar content
Laden Evenementen
03-19-2024

Praktijkatelier | Zo maak je jouw bar en catering gezond, lokaal en biologisch

SamenDurable

 

Voor veel culturele plekken is de omslag naar duurzame voeding een echte zoektocht. Hoe weet ik waar de ingrediënten van mijn catering vandaan komen? Hoe houd ik het betaalbaar? Wordt puur plantaardig wel gesmaakt? In dit atelier kijken we naar de obstakels, maar vooral ook naar praktische oplossingen.


Het aanbieden van maaltijden van plantaardige en seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur van een lokale leverancier en zoveel mogelijk biologisch is gezonder en beter voor het milieu. Toch is de omslag naar een duurzame voeding niet voor iedere culturele organisatie vanzelfsprekend.  Antwoorden en oplossingen liggen binnen handbereik, zeker als we ons hier samen over buigen.

Dit atelier richt zich op iedereen in jullie organisatie, die zich bezighoudt met de catering, voedsel aankopen, het organiseren van diners etc.

Taal: NL en FR

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Creative.Hub. 

Praktische informatie

Théâtre Les Tanneurs

19 maart 2024

Van 08:00 tot 17:00

NL - FR

Gratis

Georganiseerd door SamenDurable & Creative Hub

logo-blanc-2

Het programma

Ontvangst en korte introductie door Katrien Reist (coördinator SamenDurable)

Presentatie door Nathalie Decoene

Wildplukker en eco-kok, cateraar Theater aan Zee en coördinator Greentrack Gent.

Zij zal duurzame en gezonde catering belichten vanuit haar praktijk als kok. Wat is duurzame en gezonde voeding? Hoe maak je je team, je medewerkers en je publiek enthousiast voor duurzame en gezonde catering? Wat zijn de trucs om zuinig te koken, met zo weinig mogelijk verspilling? Waarover ga je met je cateraar in gesprek, als je duurzame en gezonde voeding wil serveren?

Rob Renaerts, coördinator van RABAD

Netwerk van Brusselse actoren voor duurzame voeding

Hij gaat in op de aspecten van lokaal aankopen. Waar zitten onze lokale leveranciers? Hoe moeten we ‘lokaal’ precies opvatten? Welke andere prioriteiten kan ik introduceren? Waar moet je op letten als je duurzaam wil aankopen? Welke zijn de praktische gevolgen?

Pauze

Werktafels: maak een concreet plan voor je eigen organisatie

Aan de hand van een uitgebreide checklist gaan we na hoe ver we staan en wat volgende stappen kunnen zijn. Zijn er dingen die we samen zouden kunnen doen?

Afsluiting

We stellen de plannen aan elkaar voor en praten na bij een drankje in het gloednieuwe cafe van Les Tanneurs

Gerelateerde inhoud (per thema)

Leefmilieu Brussel | Groenafval scheiden voor professionals verplicht

Sinds 1 mei zijn er bepaalde nieuwe verplichtingen van kracht die zijn aangekondigd in BRUDALEX, een wettelijk kader voor de…

,

SamenDurable | Mobiliteit in de culturele sector

Een bewust mobiliteitsbeleid draagt wezenlijk bij aan het streven van een CO2 neutrale samenleving. We nodigen jullie graag uit voor…

La Bellone

EventChange | Forum Cultuur & Duurzaamheid

Het Forum de la Culture Durable is terug voor een derde editie. Dit jaar op maandag 25 november 2024 in…

Bekijk meer berichten in de categorie