Thema: Toerisme

Cultuur en toerisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en moeten manieren vinden om nauwer met elkaar samen te werken om Brussel nog meer op de (inter)nationale kaart te zetten als levendige, culturele hoofdstad. 

RAB/BKO willen die samenwerking verstevigen, de twee sectoren meer naar elkaar toebrengen en samenwerkingsprojecten lanceren. 

De netwerken maken deel uit van het Strategisch Comité van visit.brussels en drukken op die manier hun stempel op de uitbouw van een toeristisch beleid.

Documentatie

Brussels 2030 | Ontmoeting Hadja Lahbib en Jan Goossens | Follow-up

Op maandag 11 oktober organiseerde RAB/BKO samen met haar partners Brussels Museums, La Concertation - Action Culturelle Bruxelloise en N22 Brusselse Gemeenschapscentra een ontmoeting met Hadja Lahbib en Jan Goossens, de opdrachthouders van de Brusselse kandidatuur om Culturele Hoofdstad van Europa te worden. Kon je er niet bij zijn, dan vatten we een en ander voor je samen.
Artistieke & culturele sector Beleid Culturele infrastructuur Diversiteit Europa Samenwerking Stadsontwikkeling Toerisme
Nieuws

Traject BRXL 2030 | Context en methodologie

Eind 2016 kondigt Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Rudi Vervoort de kandidatuur aan van Brussel als culturele hoofdstad van Europa in 2030. Om deze kandidatuur te versterken en een gezamenlijke culturele visie voor het gewest te ontwikkelen gaf Minister President Rudi Vervoort de opdracht aan de Brusselse culturele netwerken, zijnde Réseau des Arts à Bruxelles & Brussels Kunstenoverleg (RAB/BKO), de Brusselse Museumraad (BMR-CBM) en La Concertation - Action Culturelle Bruxelloise om een traject van prospectie op te starten met als doel de culturele actoren te sensibiliseren en mobiliseren.
2030 Artistieke & culturele sector Beleid Diversiteit Samenwerking Toerisme
Documentatie

Zomer in Brussel (2003 - 2004)

Met een werkgroep werd nagegaan om in de zomerperiode een aanvullend cultureel programma op poten te zetten en/of een gezamenlijke promotie van de zomerevenementen te realiseren. Het idee ontstond uit de vaststelling dat tijdens de zomermaanden heel wat culturele infrastructuur ongebruikt blijft, en dat het bestaande cultuuraanbod tijdens deze periode (zomerfestivals, etc) aan slagkracht verliest omdat er geen gezamenlijk project is dat dit aanbod een gezicht geeft. Uiteindelijk werd, in samenwerking met Brussel Deze Week/ Agenda, de Zomeragenda gepubliceerd.
Communicatie Toerisme
1