Thema: Stadsontwikkeling

Brussel is een stad in constante beweging. Het moeras aan de Zenne dat uitgroeide tot hoofdstad van Europa, blijft dagelijks evolueren en ontwikkelen. Het Brussels Gewest schakelt heel wat middelen in om deze evoluties op te volgen en te ondersteunen, zoals tijdelijke wijkcontracten, renovatieprojecten, prioritaire zones, ... 
RAB/BKO is overtuigd dat de culturele sector een belangrijke rol kan spelen in dergelijke ontwikkelingsprocessen, via de inplanting van culturele infrastructuren, de aandacht voor kunst in de publieke ruimte of de deelname aan participatieve trajecten.
RAB/BKO wil de culturele spelers zoveel mogelijk betrekken bij projecten rond stadsontwikkeling en hun stem laten horen, en dit doet onder andere door samenwerking met het BPB (Brussels Planningsbureau).

08 nov.

Brussels Academy & Bozar | Agora Urban Master Classes: "Bruxelles comme écosystème" (door Pierre Vanderstaeten)

De Brussels Academy organiseert in samenwerking met Bozar de Agora Urban Master Classes. Hiervoor nodigen ze professoren van verschillende universiteiten uit om een algemene blik te werpen op een stedelijke problematiek. Op dinsdag 8 november neemt Pierre Vanderstaeten (UCL) het woord om te praten over "Bruxelles comme écosystème". (in het Engels en Frans)
Stadsontwikkeling
13 dec.

Brussels Academy & Bozar | Agora Urban Master Classes: "Mobilité à Bruxelles" (door Michel Hubert, EN/FR)

De Brussels Academy organiseert in samenwerking met Bozar de Agora Urban Master Classes. Hiervoor nodigen ze professoren van verschillende universiteiten uit om een algemene blik te werpen op een stedelijke problematiek. Op dinsdag 13 december zal Michel Hubert (USL-B) een presentatie geven over "Mobilité à Bruxelles". (in het Engels en Frans)
Duurzaamheid Stadsontwikkeling
09 dec.

Brussels Academy | StadsSalonsUrbains (EN): "Contested Cities: Muslim Piety in Secular Places" (door Berna Turam)

Tijdens de STADSSALONSURBAINS van de Brussels Academy worden professoren in Urban Studies uitgenodigd om hun ideeën over de stad van de toekomst te delen met het Brusselse publiek. Op vrijdag 9 december zal Berna Turam (Northeastern University, USA) een presentatie geven rond het thema: "Contested Cities: Muslim Piety in Secular Places". (in het Engels)
Diversiteit Stadsontwikkeling
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25