Thema: Stadsontwikkeling

Brussel is een stad in constante beweging. Het moeras aan de Zenne dat uitgroeide tot hoofdstad van Europa, blijft dagelijks evolueren en ontwikkelen. Het Brussels Gewest schakelt heel wat middelen in om deze evoluties op te volgen en te ondersteunen, zoals tijdelijke wijkcontracten, renovatieprojecten, prioritaire zones, ... 
RAB/BKO is overtuigd dat de culturele sector een belangrijke rol kan spelen in dergelijke ontwikkelingsprocessen, via de inplanting van culturele infrastructuren, de aandacht voor kunst in de publieke ruimte of de deelname aan participatieve trajecten.
RAB/BKO wil de culturele spelers zoveel mogelijk betrekken bij projecten rond stadsontwikkeling en hun stem laten horen, en dit doet onder andere door samenwerking met het BPB (Brussels Planningsbureau).

Oproep

Good Move | Openbaar onderzoek

Het ontwerp van het Gewestelijk Mobiliteitsplan Good Move is het resultaat van een gezamenlijk denkproces met publieke en private spelers, verenigingen en een burgerpanel. Het wil de kwaliteit van de leefomgeving verbeteren en tegelijk de bevolkingsgroei en de economische groei ondersteunen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van 2030. U kunt als particulier of als vereniging nog tot 17 oktober 2019 uw mening geven of uw opmerkingen en voorstellen formuleren. 
Duurzaamheid Stadsontwikkeling
1 2 3 4 5 6