Thema: Stadsontwikkeling

Brussel is een stad in constante beweging. Het moeras aan de Zenne dat uitgroeide tot hoofdstad van Europa, blijft dagelijks evolueren en ontwikkelen. Het Brussels Gewest schakelt heel wat middelen in om deze evoluties op te volgen en te ondersteunen, zoals tijdelijke wijkcontracten, renovatieprojecten, prioritaire zones, ... 
RAB/BKO is overtuigd dat de culturele sector een belangrijke rol kan spelen in dergelijke ontwikkelingsprocessen, via de inplanting van culturele infrastructuren, de aandacht voor kunst in de publieke ruimte of de deelname aan participatieve trajecten.
RAB/BKO wil de culturele spelers zoveel mogelijk betrekken bij projecten rond stadsontwikkeling en hun stem laten horen, en dit doet onder andere door samenwerking met het BPB (Brussels Planningsbureau).

Oproep

Stad Brussel | Projectoproep | Artistieke interventie op de Lumumbasquare

De Stad Brussel lanceert een projectoproep voor een artistieke interventie (tijdelijk of permanent) op de Lumumbasquare. De oproep richt zich tot kunstenaars of kunstenaarscollectieven die beeldende kunst, performances en/of installaties in situ uitvoeren.Kandidaten kunnen een dossier indienen tot en met 28 mei 2022.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Publiekswerking Samenwerking Stadsontwikkeling
1 2 3 4 5 6