Thema: Samenwerking

Vaak staan mensen versteld hoeveel ze kunnen leren door in contact komen met een andere cultuur, visie of levensstijl. Samenwerking, dialoog, openheid en de uitwisseling van kennis zijn zeer belangrijk in een superdiverse en uitdagende stad als Brussel. 

Daarbovenop is het de kerntaak van een netwerk als RAB/BKO om uitwisseling te stimuleren. RAB/BKO zet samenwerking eerst en vooral centraal in haar eigen organisaties: de 2 netwerken zijn nog steeds twee aparte structuren, maar werken tegenwoordig bijna volledig samen. RAB/BKO probeert daarnaast samenwerking te stimuleren tussen de leden onderling, maar ook tussen de culturele sector en de andere sectoren, en met het beleid. En dit op alle mogelijke vlakken: over de Belgische taalbarrières en beleidsinstanties heen, tussen kunstdisciplines, generaties, gemeenschappen…

Projectoproep

Fonds Bikes in Brussels | Projectoproep

Het Fonds Bikes in Brussels wil inspanningen ondersteunen voor een betere infrastructuur en uitrusting voor fietsers in en naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Vandaar dat het Fonds zijn steun wil verlenen aan infrastructuur- of uitrustingsprojecten van verenigingen, overheidsdiensten of publieke en privépartners, die als doel hebben het fietsverkeer op een adequate manier aan te moedigen door tegemoet te komen aan de verwachtingen van de gebruikers.
Samenwerking Stadsontwikkeling
26 jan.

State of the Arts | Lancering kalender 2019

Tijdens de laatste twee jaar ontwikkelde State of the Arts een continue werking rond de eerlijke beoefening van de kunsten. In september 2018 organiseerden ze een "fair practice"-kamp. Tijdens dat kamp en gedurende de workshopweek die erop volgde verzamelden ze allerlei gedachten, stellingen, praktische informatie en voorstellen rond een eerlijker, meer inclusief en democratisch kunstveld in België. Het resultaat van dat proces is Almanac - 2019, een informatieve en inspirerende kalender voor een eerlijke praktijk! De almanak wordt gelanceerd op 26 januari en maakt deel uit van het Hart Boven Hard-evenement.
Artistieke & culturele sector Diversiteit Samenwerking
Oproep voor speelplekken

Dag van de Dans | Oproep voor speelplekken

Op zaterdag 27 april vindt de vierde editie van Dag van de Dans plaats in Brussel en Vlaanderen. Elk jaar willen verschillende jonge choreografen en gezelschappen hun ‘work in progress’ of een korte performance tonen in Brussel op Dag van de Dans. Ze vinden echter niet altijd een speelplek. Dag van de Dans doet via deze weg een warme oproep voor speelplekken om deze jonge makers een plek aan te bieden. Indien je nog ruimte beschikbaar hebt, stuur dan een mail naar contact@dagvandedans.be
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Samenwerking
1 2 3 4 5 6