Thema: Samenwerking

Vaak staan mensen versteld hoeveel ze kunnen leren door in contact komen met een andere cultuur, visie of levensstijl. Samenwerking, dialoog, openheid en de uitwisseling van kennis zijn zeer belangrijk in een superdiverse en uitdagende stad als Brussel. 

Daarbovenop is het de kerntaak van een netwerk als RAB/BKO om uitwisseling te stimuleren. RAB/BKO zet samenwerking eerst en vooral centraal in haar eigen organisaties: de 2 netwerken zijn nog steeds twee aparte structuren, maar werken tegenwoordig bijna volledig samen. RAB/BKO probeert daarnaast samenwerking te stimuleren tussen de leden onderling, maar ook tussen de culturele sector en de andere sectoren, en met het beleid. En dit op alle mogelijke vlakken: over de Belgische taalbarrières en beleidsinstanties heen, tussen kunstdisciplines, generaties, gemeenschappen…

Oproep

Oproep | Pulse | VERBEELDIG: stel je voor

Op dinsdag 22 oktober 2019 organiseert Pulse haar achtste trefdag, ditmaal over het thema verbeelding en onder de titel ‘VERBEELDIG: stel je voor'. Samen met en in Concertgebouw Brugge ontvangen ze 250 transitiewerkers uit de sectoren erfgoed, kunsten, sociaal-cultureel werk, jeugdwerk en media en andere geïnteresseerden. Het wordt een dag vol ontmoetingen, inspiratie en uitwisselingen. Om het programma inhoud te geven, is Pulse nog op zoek naar goede praktijken.
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid Samenwerking
1 2 3 4 5 6