Thema: Samenwerking

Vaak staan mensen versteld hoeveel ze kunnen leren door in contact komen met een andere cultuur, visie of levensstijl. Samenwerking, dialoog, openheid en de uitwisseling van kennis zijn zeer belangrijk in een superdiverse en uitdagende stad als Brussel. 

Daarbovenop is het de kerntaak van een netwerk als RAB/BKO om uitwisseling te stimuleren. RAB/BKO zet samenwerking eerst en vooral centraal in haar eigen organisaties: de 2 netwerken zijn nog steeds twee aparte structuren, maar werken tegenwoordig tegenwoordig bijna volledig samen. RAB/BKO probeert daarnaast samenwerking te stimuleren tussen de leden onderling, maar ook tussen de culturele sector en de andere sectoren, en met het beleid. En dit op alle mogelijke vlakken: over de Belgische taalbarrières en beleidsinstanties heen, tussen kunstdisciplines, generaties, gemeenschappen…

Oproep deelname

Cifas | Signal #7 | Oproep deelname - Workshop

Tijdens het SIGNAL #7 festival, geeft Maria Sideri aan Brusselaars van alle lagen van de bevolking, van alle geslachten en leeftijden de kans om deel te nemen aan een workshop van onderzoek over buurten waar je zelden of nooit komt. Deelnemers worden uitgenodigd om hun indrukken te delen, om mentale kaarten te creëren en teksten of liedjes te schrijven om deze ruimtes terug te winnen. Dit werk zal resulteren in een performance/processie en eindigen met een feestelijk en kleurrijk moment op de locaties gekozen door de deelnemers. 
Artistieke & culturele sector Diversiteit Samenwerking
30 jun.

Humanitaire dialogen in Brussel

Opgestart in Lyon in 2003 door een groep antiglobaliseringsactivisten, stellen de Humanitaire dialogen voor om het maatschappelijk middenveld uit te dagen en om een dialoog te voeren rond actuele sociale kwesties. Deze momenten van delen worden vandaag georganiseerd in meer dan 60 steden over de wereld, en vormen een internationaal netwerk over menselijke kwesties. Brussel, als hoofdstad van België, en stadsregio die rijk is aan culturele diversiteit en vele verenigings- en burgerinitiatieven, sluit zich aan bij deze enorme internationale dynamiek!
Samenwerking
Oproep

Cinemaximiliaan | S.O.S. Projecthuis

Met het oog op de verkoop van het pand waar Cinemaximiliaan momenteel verblijft wil het projecthuis een breed netwerk activeren van culturele partners en invloedrijke figuren uit de humanitaire, artistieke en sociale sector om samen het pand aan te kopen middels een coöperatieve van een aantal individuen en instellingen. Op donderdag 28 juni om 16 uur is er een informatievergadering voor geïnteresseerde organisaties in het Cinemaximiliaan Projecthuis.  
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Samenwerking
Nieuws

MuseumPASSmusées | Eerste Belgische museumpas schiet uit de startblokken met 6.000 exclusieve passen

Met één pas meer dan 100 musea bezoeken in België. Vanaf september is het eindelijk mogelijk. Om dat in de verf te zetten, start museumPASSmusées met de voorverkoop van 6.000 exclusieve museumpassen, ontworpen door zes Belgische kunstenaars. Goed voor één jaar lang gratis museumbezoek ! De musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië presenteren zich met dit project samen op één kaart met de steun van de ministers van Cultuur Sven Gatz en Alda Greoli. 
Artistieke & culturele sector Beleid Samenwerking
1 2 3 4 5 6