Thema: Publiekswerking

Zonder publiek geen kunst of cultuur. Zoveel mogelijk mensen laten meegenieten of actief betrekken bij het Brusselse culturele aanbod, dat is wat de meeste culturele instellingen graag willen. En dan liefst zo’n divers mogelijk publiek. De meeste actoren zoeken naar allerlei manieren om dat te verwezenlijken. Veel van die initiatieven vallen onder de noemers ‘participatie’ en ‘cultuurbemiddeling’. 

RAB/BKO wil de aandacht voor cultuurbemiddeling binnen de artistieke organisaties vergroten en de kennisuitwisseling hieromtrent stimuleren, en doet dit in nauwe samenwerking met heel wat partnerorganisaties zoals: Lasso, Article 27, Concertation des Centres Culturels Bruxellois of Cultuurcentrum Brussel.

Documentatie

OPC Grenoble | l'Observatoire n°51: "La médiation culturelle : ferment d'une politique de la relation "

Waar staat de bemiddeling vandaag, na meer dan 40 jaar bestaan in Frankrijk?  De bedoeling van de uitgave van l'Observatoire des Politiques Culturelles de Grenoble is om te focussen op de hedendaagse kwesties omtrent bemiddeling, de huidige uitdagingen te belichten maar ook om de betekenis ervan te bevragen in relatie met de nieuwe artistieke vormen. 
Artistieke & culturele sector Publiekswerking
Documentatie

Culture & Démocratie | Archipels #2 : "Langues d'exil"

De Parijzenaars achter Cassandre/Horschamp (LʼInsatiable.org) en het Brusselse team van Culture & Démocratie streven al meer dan 20 jaar naar het zichtbaar maken van en het reflecteren over de relatie tussen kunst, cultuur en maatschappij. De kennismaking tussen de twee teams resulteerde in een gloednieuw Europees tijdschrift over kunst en cultuur onder de naam Archipels. [artikel in het Frans]
Diversiteit Publiekswerking
Documentatie

Lasso & Article 27 | Reflectie op de sociale rol van culturele organisaties

Op 14 september 2017 openden RAB/BKO het culturele seizoen met een overleg voor de directies van de Brusselse kunstensector. In de vernieuwde zaal van De Munt kregen tientallen sprekers het podium om gedurende 4 minuten een oproep, project of een idee te delen met de directies van meer dan 100 Brusselse cultuurorganisaties. Article 27 Bruxelles en Lasso bundelden de krachten met een oproep aan de directies voor meer aandacht voor de sociale rol van hun organisatie en de specifieke functie van de publiekswerker. De volledige tekst van de speech van Laurence Adam (Article 27 Bruxelles) en Anja Van Roy (Lasso) vinden jullie hieronder terug. 
Artistieke & culturele sector Diversiteit Publiekswerking
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13