Thema: Europa

Europa in Brussel: de Europese aanwezigheid in Brussel is een niet te onderschatten factor die het (culturele) leven in de stad bepaalt, maar die vaak nog te weinig verbinding vertoont met het stadsleven van de Brusselaar. Dit uit zich zowel op geografisch gebied in de Europese wijk, als op demografisch vlak waarbij de ‘expat-gemeenschap’ en de andere gemeenschappen weinig kruisen. 

Op beide vlakken willen RAB/BKO meer uitwisseling en connectie stimuleren via het betrekken van de culturele sector. Hiervoor wordt samengewerkt met partnerorganisaties zoals Equama vzw, Fonds Europese Wijk, Brussels for Europe, etc. 

Brussel in Europa: de uitstraling van Brussel binnen Europa is niet altijd positief en ook hier kan de culturele sector een belangrijke rol spelen. RAB/BKO willen hieraan meewerken en willen het imago van Brussel, als laboratorium voor een toekomstig Europa, mee ondersteunen.

Documentatie

CAE | "Polis and the People: Looking into the future of urban cultural policies"

In de publicatie 'Polis and the people: Looking into the future of urban cultural policies' onderzoekt Culture Action Europe het cultuurbeleid op lokaal vlak en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan in Europa. Dankzij diverse bijdrages (van kunstenaars, academici, urbanisten, netwerken, etc) biedt CAE met deze publicatie een overzicht van de situatie en mogelijke pistes die in de toekomst kunnen uitgewerkt worden. [artikel in het Engels]
Beleid Europa
Documentatie

Brussels Parlement | Vraag ivm kandidaatstelling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als culturele hoofdstad van Europa 2030

Op de vergadering van 16 november 2016 ondervoeg Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) de minister-president van de Brusselse Hoofdstedelijke Rudi Vervoort, over "de officiële aankondiging van de kandidaatstelling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als culturele hoofdstad van Europa 2030". Bekijk hier een samenvatting van de vragen en antwoorden, en een link naar het volledige verslag. 
Beleid Europa
1 2 3 4 5 6 7 8 9