Thema: Economie

De huidige economische crisis en besparingen zijn slechts een aanleiding om het economisch denken in de culturele sector te stimuleren, en aandacht te besteden aan de socio-economische impact van de sector. Brussel kent een bloeiende creatieve industrie (mode, design, architectuur, ...) maar er is weinig samenwerking en uitwisseling met de gesubsidieerde culturele sector. 

De culturele sector is nog steeds grotendeels afhankelijk van subsidies door de overheid. Aangezien er steeds meer wordt bespaard en veel instellingen en gezelschappen hun subsidies zien krimpen, ziet de sector zich verplicht tot nadenken over de toekomst en - vooral - andere financieringsmogelijkheden

RAB/BKO proberen de samenwerking en uitwisseling tussen de creatieve sectoren te stimuleren en gezamenlijke uitdagingen (zoals tewerkstelling of ondernemerschap) aan te kaarten.

27 feb.

Triodos | Conferentie: diversifieer uw financieringsbronnen

Mecenaat, een banklening, een kapitaalinvestering: er bestaan heel wat alternatieven voor subsidies.Samen met Prométhéa en het fonds ST'ART, organiseert Triodos organiseert drie conferenties om die verschillende financieringsbronnen te leren kennen. De conferenties richten zich tot personen die een cultureel, creatief of erfgoed-project willen opzetten. Een eerste sessie vindt plaats op 27 februari in Brussel. (artikel en conferentie in het Frans)
Artistieke & culturele sector Economie
1 2 3 4 5 6