Thema: Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat over het vervullen van onze noden en behoeftes zonder andere mensen, het milieu of de economie in gevaar te brengen. De culturele sector alleen kan zeker niet alle klimatologische, economische en sociale uitdagingen oplossen maar heeft er onmiskenbaar een belangrijke rol in te spelen. Kunst en cultuur moeten een kritische blik werpen op onze maatschappij en op een creatieve manier oplossingen zoeken voor de toekomst. Daarom is het belangrijk dat de sector een voorbeeld geeft en zo ook mensen aanzet tot duurzamer denken en leven. 

RAB/BKO proberen aan deze voorbeeldfunctie en reflectie bij te dragen door uitwisseling mogelijk te maken tussen de leden omtrent het thema, interessante praktijkvoorbeelden te presenteren en gezamenlijke acties te initiëren

RAB/BKO maken ook deel uit van het nationale Greentrack netwerk van steden die culturele actoren samenbrengen om rond duurzaamheid te werken.

Oproep

FWB | Projectoproep | « Mindchangers : des régions et leurs jeunesses s’engagent pour la planète et ses habitant.e.s »

Fédération Wallonie-Bruxelles lanceert een tweede projectoproep voor Mindchangers (cycle 2), die zich richt tot lokale verenigingen en overheden in Brussel en Wallonië. Om de ontwikkeling van synergieën tussen de vrijwilligerssector, de plaatselijke autoriteiten en de jongeren te bevorderen, worden partnerschappen sterk aangemoedigd. Deadline: 26/06/2022.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Diversiteit Duurzaamheid Europa Publiekswerking
1 2 3 4 5 6