Thema: Diversiteit

Sinds het verschijnen van het Cultuurplan voor Brussel heeft RAB/BKO zich toegewijd aan het thema Diversiteit omdat het een belangrijke uitdaging is in onze moderne maatschappij en een essentiële factor in een kosmopolitisch en multicultureel gewest als Brussel

RAB/BKO stimuleert diversiteit op alle verschillende vlakken (cultureel, op vlak van geslacht, leeftijd, fysiek, …) en op verschillende manieren. De netwerken moedigen hun leden aan om deze thematiek en reflectie op zoveel mogelijk niveau’s van hun organisatie te integreren (samenstelling ploeg, programmatie, publiek, …) en hun kennis over het ontwerp met elkaar te delen. 

RAB/BKO wordt in deze missie gesteund door verschillende sterke partners die werken rond hetzelfde thema: Lasso, Article 27, Culture et Démocratie, Actiris, Foyer, CBAI, … 

Daarnaast brengen de netwerken ook een reeks publicaties uit onder de naam Cahiers-Interact. Met deze publicaties willen de netwerken reflecties en acties belichten die door de culturele sector worden opgezet rond het thema diversiteit, de impact van de acties vergroten en denkpistes voor de toekomst aanmoedigen.

Documentatie

CBAI | Publicatie: Diversité convictionnelle. Comment l'appréhender? Comment la gérer?

Omgaan met diversiteit op vlak van geloofsovertuiging is een uitdaging voor alle immigratielanden. Hoe zit dat op het werk? Steeds meer professionals vragen dat rekening gehouden wordt met hun geloofsovertuiging. Hoe wordt daar het best mee omgegaan? Deze publicatie is het resultaat van een onderzoek door het CBAI (Centre Bruxellois d’Action Interculturelle), het onderzoeksbureau Bouzar Expertises en het Interfederaal Gelijkekansencentrum.
Diversiteit
Documentatie

De Tijd & be.brussels | Brussels gewest: zakelijk, cultureel en toeristisch

In 2014 viert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest haar 25ste verjaardag. In samenwerking met De Tijd ontwikkelde het Gewest een bijlage bij de krant, waarin er aandacht geschonken wordt aan de zakelijke, culturele en toeristische facetten van Brussel. Leen De Spiegelaere, coördinator Brussels Kunstenoverleg, heeft het onder meer over diversiteit en interculturaliteit. Ze prijst de grotecreativiteit in Brussel, maar wijst tegelijk op de versnippering van het cultuurbeleid. De volledige bijlage kan je hier bekijken >>> Hieronder enkele citaten uit de bijlage:
Diversiteit
17 18 19 20 21 22 23 24