Thema: Diversiteit

Sinds het verschijnen van het Cultuurplan voor Brussel heeft RAB/BKO zich toegewijd aan het thema Diversiteit omdat het een belangrijke uitdaging is in onze moderne maatschappij en een essentiële factor in een kosmopolitisch en multicultureel gewest als Brussel

RAB/BKO stimuleert diversiteit op alle verschillende vlakken (cultureel, op vlak van geslacht, leeftijd, fysiek, …) en op verschillende manieren. De netwerken moedigen hun leden aan om deze thematiek en reflectie op zoveel mogelijk niveau’s van hun organisatie te integreren (samenstelling ploeg, programmatie, publiek, …) en hun kennis over het ontwerp met elkaar te delen. 

RAB/BKO wordt in deze missie gesteund door verschillende sterke partners die werken rond hetzelfde thema: Lasso, Article 27, Culture et Démocratie, Actiris, Foyer, CBAI, … 

Daarnaast brengen de netwerken ook een reeks publicaties uit onder de naam Cahiers-Interact. Met deze publicaties willen de netwerken reflecties en acties belichten die door de culturele sector worden opgezet rond het thema diversiteit, de impact van de acties vergroten en denkpistes voor de toekomst aanmoedigen.

Documentatie

CBAI | Publicatie: Diversité convictionnelle. Comment l'appréhender? Comment la gérer?

Omgaan met diversiteit op vlak van geloofsovertuiging is een uitdaging voor alle immigratielanden. Hoe zit dat op het werk? Steeds meer professionals vragen dat rekening gehouden wordt met hun geloofsovertuiging. Hoe wordt daar het best mee omgegaan? Deze publicatie is het resultaat van een onderzoek door het CBAI (Centre Bruxellois d’Action Interculturelle), het onderzoeksbureau Bouzar Expertises en het Interfederaal Gelijkekansencentrum.
Diversiteit
17 18 19 20 21 22 23 24