Thema: Diversiteit

Sinds het verschijnen van het Cultuurplan voor Brussel heeft RAB/BKO zich toegewijd aan het thema Diversiteit omdat het een belangrijke uitdaging is in onze moderne maatschappij en een essentiële factor in een kosmopolitisch en multicultureel gewest als Brussel

RAB/BKO stimuleert diversiteit op alle verschillende vlakken (cultureel, op vlak van geslacht, leeftijd, fysiek, …) en op verschillende manieren. De netwerken moedigen hun leden aan om deze thematiek en reflectie op zoveel mogelijk niveau’s van hun organisatie te integreren (samenstelling ploeg, programmatie, publiek, …) en hun kennis over het ontwerp met elkaar te delen. 

RAB/BKO wordt in deze missie gesteund door verschillende sterke partners die werken rond hetzelfde thema: Lasso, Article 27, Culture et Démocratie, Actiris, Foyer, CBAI, … 

Daarnaast brengen de netwerken ook een reeks publicaties uit onder de naam Cahiers-Interact. Met deze publicaties willen de netwerken reflecties en acties belichten die door de culturele sector worden opgezet rond het thema diversiteit, de impact van de acties vergroten en denkpistes voor de toekomst aanmoedigen.

Documentatie

Kunstenfestivaldesarts | Openingsspeech Geert Van Istendael: De hartstochtelijke tweetaligheid van de kunsten

Bij de opening van het Kunstenfestivaldesarts nam Geert Van Istendael het woord als Nederlandstalige voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij looft er de durf van de oprichters om twintig jaar geleden de durf te hebben een tweetalig festival op te richten. De hyperdiversiteit die Brussel vandaag kenmerkt, vindt hij ook terug in het Kunstenfestivaldesarts, net als conflicten,spanningen en wrijvingen. Hieronder enkele citaten:
Diversiteit
16 17 18 19 20 21 22 23 24