Thema: Diversiteit

Sinds het verschijnen van het Cultuurplan voor Brussel heeft RAB/BKO zich toegewijd aan het thema Diversiteit omdat het een belangrijke uitdaging is in onze moderne maatschappij en een essentiële factor in een kosmopolitisch en multicultureel gewest als Brussel

RAB/BKO stimuleert diversiteit op alle verschillende vlakken (cultureel, op vlak van geslacht, leeftijd, fysiek, …) en op verschillende manieren. De netwerken moedigen hun leden aan om deze thematiek en reflectie op zoveel mogelijk niveau’s van hun organisatie te integreren (samenstelling ploeg, programmatie, publiek, …) en hun kennis over het ontwerp met elkaar te delen. 

RAB/BKO wordt in deze missie gesteund door verschillende sterke partners die werken rond hetzelfde thema: Lasso, Article 27, Culture et Démocratie, Actiris, Foyer, CBAI, … 

Daarnaast brengen de netwerken ook een reeks publicaties uit onder de naam Cahiers-Interact. Met deze publicaties willen de netwerken reflecties en acties belichten die door de culturele sector worden opgezet rond het thema diversiteit, de impact van de acties vergroten en denkpistes voor de toekomst aanmoedigen.

10 okt.

BRUSSELS ACADEMY & BOZAR | AGORA URBAN MASTER CLASSES: "MIGRATION AND EXPULSIONS" (DOOR SASKIA SASSEN, FR/EN)

De Brussels Academy organiseert in samenwerking met Bozar de Agora Urban Master Classes. Hiervoor nodigen ze professoren van verschillende universiteiten uit om een algemene blik te werpen op een stedelijke problematiek. Op maandag 10 oktober zal Saskia Sassen (Columbia University) een presentatie geven rond het thema "Migration and Expulsions". (in het Engels en Frans)
Diversiteit Stadsontwikkeling
14 okt.

Brussels Academy | Religions et convictions multiples à Bruxelles: "Evolution des convictions et société contemporaine (II)" (door Felice Dassetto)

Tijdens de serie "Religions et convictions multiples à Bruxelles" presenteert de Brussels Academy analyses, standpunten en discussies op basis van data en onderzoek. Op vrijdag 14 oktober zal Felice Dassetto (UCL) het tweede deel van "Evolution des convictions et société contemporaine (II)" presenteren. (in het Frans) Bekijk hier de informatie over het eerste deel van zijn presentatie >>>
Diversiteit
28 okt.

Brussels Academy | Lessenreeks "Religions et convictions multiples à Bruxelles": "Éduquer à la religion? Parents, communauté, école" (door Caroline Sagesser)

Tijdens de serie "Religions et convictions multiples à Bruxelles" presenteert de Brussels Academy analyses, standpunten en discussies op basis van data en onderzoek. Op vrijdag 28 oktober zal Caroline Sagesser (ULB/CIERL) een les geven onder de titel "Éduquer à la religion? Parents, communauté, école". (in het Frans)
Diversiteit
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21