Thema: Diversiteit

Sinds het verschijnen van het Cultuurplan voor Brussel heeft RAB/BKO zich toegewijd aan het thema Diversiteit omdat het een belangrijke uitdaging is in onze moderne maatschappij en een essentiële factor in een kosmopolitisch en multicultureel gewest als Brussel

RAB/BKO stimuleert diversiteit op alle verschillende vlakken (cultureel, op vlak van geslacht, leeftijd, fysiek, …) en op verschillende manieren. De netwerken moedigen hun leden aan om deze thematiek en reflectie op zoveel mogelijk niveau’s van hun organisatie te integreren (samenstelling ploeg, programmatie, publiek, …) en hun kennis over het ontwerp met elkaar te delen. 

RAB/BKO wordt in deze missie gesteund door verschillende sterke partners die werken rond hetzelfde thema: Lasso, Article 27, Culture et Démocratie, Actiris, Foyer, CBAI, … 

Daarnaast brengen de netwerken ook een reeks publicaties uit onder de naam Cahiers-Interact. Met deze publicaties willen de netwerken reflecties en acties belichten die door de culturele sector worden opgezet rond het thema diversiteit, de impact van de acties vergroten en denkpistes voor de toekomst aanmoedigen.

09 dec.

Brussels Academy | StadsSalonsUrbains (EN): "Contested Cities: Muslim Piety in Secular Places" (door Berna Turam)

Tijdens de STADSSALONSURBAINS van de Brussels Academy worden professoren in Urban Studies uitgenodigd om hun ideeën over de stad van de toekomst te delen met het Brusselse publiek. Op vrijdag 9 december zal Berna Turam (Northeastern University, USA) een presentatie geven rond het thema: "Contested Cities: Muslim Piety in Secular Places". (in het Engels)
Diversiteit Stadsontwikkeling
16 dec.

Brussels Academy | Lessenreeks: "Religions et convictions multiples à Bruxelles": "Droits et devoirs du citoyen: comment faire à Bruxelles?" (door Henri Goldman & Julie Ringelheim)

Tijdens de serie "Religions et convictions multiples à Bruxelles" presenteert de Brussels Academy analyses, standpunten en discussies op basis van data en onderzoek.Op vrijdag 16 december zullen Henri Goldman (POLITIQUE) en Julie Ringelheim (UCL) hun gedachten presenteren onder de titel  "Droits et devoirs du citoyen: comment faire à Bruxelles?". (in het Frans)
Diversiteit
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21