Thema: Culturele infrastructuur

Infrastructuur is een zeer belangrijke factor binnen de culturele sector. Ruimte, toegankelijkheid, materiaalbeheer en stockage, duurzaamheid, etc. zijn onderwerpen waar heel wat culturele spelers mee bezig zijn. 

RAB/BKO wil de bewustwording hieromtrent nog vergroten bij de sector en hen stimuleren hierop in te zetten (zie ook het thema 'Duurzaamheid'). 

Met het 'overlegplatform Infrastructuur' komen de netwerken tegemoet aan de vraag van infrastructuurverantwoordelijken en technisch directeurs om elkaar beter te leren kennen. Het overleg is eerst en vooral een plaats waar informatie en praktische knowhow over infrastructuurgerelateerde thema’s wordt uitgewisseld

Documentatie

The Guardian | The urbanist's guide to Brussels

Op 2 juni 2014 publiceerde de Britse krant The Guardian op haar website een artikel waarin Laurent Vermeersch, journalist bij Brussel Deze Week en blogger 'the city geek', een aantal aspecten van Brussel bespreekt.Hij kiest het mooiste en lelijkste gebouw in Brussel, legt uit hoe de stad klinkt, wat de beste manier is om je te verplaatsen en hoe hij naar de toekomst van Brussel kijkt.Lees het artikel hier >>>
Culturele infrastructuur
Documentatie

Voorontwerp elektronisch versterkte muziek in openbare inrichtingen | Stand van Zaken

Eind december 2013 publiceerde het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een voorontwerp betreffende een reglementering voor elektronisch versterkte muziek in openbare inrichtingen (concertzalen, muziekclubs, openlucht-events maar ook natuurlijk bioscopen, theaterzalen, jeugdhuizen, gemeenschapscentra, …). Het voorontwerp kan je hieronder downloaden.Enkele concertzalen, muziekclubs, theaterzalen en de koepel van de jeugdhuizen kwamen reeds samen om deze tekst te bespreken en vonden het noodzakelijk te reageren. Ze gaan zeker akkoord dat er een normgeving moet komen om gehoorschade te vermijden, maar hebben toch enkele opmerkingen bij de tekst. Aangezien het om alle openbare instellingen gaat, hebben het Brussels Kunstenoverleg en het Réseau des Arts à Bruxelles, na consultatie van de kernleden, deze reactie mee ondertekend. Ook die reactie kan je hieronder downloaden.
Culturele infrastructuur
23 24 25 26 27 28 29 30