Thema: Artistieke & culturele sector

Brussel beschikt over een rijk, divers en hedendaags kunstenaanbod, en staat daarvoor (inter)nationaal hoog aangeschreven. Het Gewest is ook een enorme aantrekkingspool voor kunstenaars. De grootstedelijke context, het internationale, multiculturele karakter, de aanwezigheid van (inter)nationaal gerenommeerde kunstopleidingen en de relatief goedkope levensstandaard in vergelijking met andere grootsteden, zorgen voor een vruchtbare voedingsbodem voor artiesten

RAB/BKO wil de uitwisseling en samenwerking tussen organisaties, kunstenaars en andere sectoren stimuleren, en dit op allerhande manieren: kennisdeling, infosessies, netwerkmomenten, etc. Daarnaast kaarten de netwerken de uitdagingen en moeilijkheden aan waarmee de sector geconfronteerd wordt, en zoeken ze mee naar oplossingen.

Documentatie

Leefmilieu Brussel | Versterkt geluid: Gids voor organisatoren van evenementen en uitbaters van etablissementen

Als u versterkt geluid produceert of verspreidt in het kader van een concert, een feest, een toneelvoorstelling, een festival of een rommelmarkt in de wijk, moet u op de hoogte zijn van het beheer van de geluidsniveaus volgens de wetgeving van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die op 21 februari 2018 van kracht wordt. Bekijk hier de gids over het nieuwe besluit rond versterkt geluid. 
Artistieke & culturele sector
Nieuws

Opening 'Het huis van Herman Teirlinck'

Precies 50 jaar na het overlijden van Herman Teirlinck krijgt zijn huis in Beersel, samen met een nieuwe eigenaar, ook een nieuwe culturele bestemming. Het huis wordt een residentie voor schrijvers en artiesten, en een plek voor culturele uitwisseling. Er komt een kwaliteitsvol programma van kleinschalige, literaire en culturele activiteiten en een reeks fijne publicaties. De veelzijdige visionair die Herman Teirlinck was, blijft de grote inspirator.
Artistieke & culturele sector
13 nov.

Lasso | BrusselArt Tournée

Op maandag 13 november organiseert Lasso haar BrusselArt Toernée in de Kaaistudio's. De BrusselArt Tournée is een cultuurmarkt op maat van groepen volwassenen van socio-culturele verenigingen en welzijnsorganisaties. Je kan er kennismaken met het aanbod van verschillende Brusselse cultuurhuizen en culturele en artistieke projecten en je kan er je ook informeren over de financiële kortingen voor je groep met de VGC Paspartoe. 
Artistieke & culturele sector
Persbericht

"RADIKAL, Dance From Brussels": De Brussels hedendaagse dans in Berlijn

Na de Indiscipline tentoonstelling in september 2016 in Palais de Tokyo (Parijs), is Berlijn dit jaar aan de beurt. De Brusselse hedendaagse kunstscène wordt daar in de kijker gezet op 3 en 4 november 2017, in het prestigieuze RADIALSYSTEM V. Het festival RADIKAL, Dance from Brussels brengt meer dan twintig in Brussel verblijvende choreografen en dansers met tien verschillende nationaliteiten samen. 
Artistieke & culturele sector Samenwerking Toerisme
71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81