Thema: Artistieke & culturele sector

Brussel beschikt over een rijk, divers en hedendaags kunstenaanbod, en staat daarvoor (inter)nationaal hoog aangeschreven. Het Gewest is ook een enorme aantrekkingspool voor kunstenaars. De grootstedelijke context, het internationale, multiculturele karakter, de aanwezigheid van (inter)nationaal gerenommeerde kunstopleidingen en de relatief goedkope levensstandaard in vergelijking met andere grootsteden, zorgen voor een vruchtbare voedingsbodem voor artiesten

RAB/BKO wil de uitwisseling en samenwerking tussen organisaties, kunstenaars en andere sectoren stimuleren, en dit op allerhande manieren: kennisdeling, infosessies, netwerkmomenten, etc. Daarnaast kaarten de netwerken de uitdagingen en moeilijkheden aan waarmee de sector geconfronteerd wordt, en zoeken ze mee naar oplossingen.

Oproep

Federatie Wallonië-Brussel | Oproep | Culturele referentiemaatschappij voor architectuur

Deze oproep is geopend tot 28 februari 2019 en wil het team vinden dat de culturele referentiemaatschappij voor architectuur in de Federatie Wallonië-Brussel wordt. De oproep volgt op het project "Verleg de grenzen" ["Bouger les lignes"], een initiatief van de minister van Cultuur, in samenwerking met het Observatorium voor Cultuurbeleid en de Administratie van de Federatie Wallonië-Brussel en sluit zich aan bij de aanbevelingen van de sector, in 2004 uitgedrukt in het Witboek voor hedendaagse architectuur in de Franse Gemeenschap.
Artistieke & culturele sector Beleid
Vacature

Darna | Verantwoordelijke communicatie & media

Het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna is een platform voor ontmoeting, dialoog en culturele uitwisseling tussen de Marokkaanse en Vlaamse gemeenschappen in Brussel en de rest van Vlaanderen. Darna organiseert een breed aanbod van (sociaal-)culturele projecten en activiteiten in uiteenlopende genres en disciplines die tot stand komen door coproducties met partners in Brussel en de rest van Vlaanderen. Darna zoekt op korte termijn een gemotiveerde verantwoordelijke communicatie en media.
Artistieke & culturele sector Tewerkstelling
1 2 3 4 5 6 7 8