Brussel beschikt over een rijk, divers en hedendaags kunstenaanbod, en staat daarvoor (inter)nationaal hoog aangeschreven. Het Gewest is ook een enorme aantrekkingspool voor kunstenaars. De grootstedelijke context, het internationale, multiculturele karakter, de aanwezigheid van (inter)nationaal gerenommeerde kunstopleidingen en de relatief goedkope levensstandaard in vergelijking met andere grootsteden, zorgen voor een vruchtbare voedingsbodem voor artiesten.
RAB/BKO wil de uitwisseling en samenwerking tussen organisaties, kunstenaars en andere sectoren stimuleren, en dit op allerhande manieren: kennisdeling, infosessies, netwerkmomenten, etc. Daarnaast kaarten de netwerken de uitdagingen en moeilijkheden aan waarmee de sector geconfronteerd wordt, en zoeken ze mee naar oplossingen.
Thema: Artistieke & culturele sector
Cultuurplan | Inzet, doelstellingen, werkmethode, organisatiesstructuur, prioriteiten & actieplan
Inzet en doelstellingen
Het ontwikkelen van een cultureel toekomstplan voor Brussel is één van de acties uit het Actieplan 2007-2008 en is dé prioriteit voor het Brussels Kunstenoverleg en het Réseau des Arts à Bruxelles. Dit traject wordt financieel ondersteund door de Koning Boudewijnstichting. Het Cultuurplan voor Brussel wil een coherente toekomstvisie voor de culturele sector in Brussel ontwikkelen, gedragen door alle culturele actoren in Brussel. Volgende doelstellingen staan daarbij centraal:
Cultuurplan
Artistieke & culturele sector
Cultuurplan | Thematische vergaderingen
Tussen maart 2008 en juni 2009 kwamen de leden van de werkgroep, het coördinatiebureau, academici en experten maandelijk samen rond een bepaald thema.
Cultuurplan
Artistieke & culturele sector
Cultuurplan | Verslagen werkgroepvergaderingen
In het kader van het Cultuurplan voor Brussel gingen in januari 2010 vier werkgroepen van start:
Cultuurplan
Artistieke & culturele sector
RAB/BKO | Vooruitblikdagen (2007-2008)
Twee ontmoetingsdagen over artistieke programmatie in Brussel.
Artistieke & culturele sector