Thema: Artistieke & culturele sector

Brussel beschikt over een rijk, divers en hedendaags kunstenaanbod, en staat daarvoor (inter)nationaal hoog aangeschreven. Het Gewest is ook een enorme aantrekkingspool voor kunstenaars. De grootstedelijke context, het internationale, multiculturele karakter, de aanwezigheid van (inter)nationaal gerenommeerde kunstopleidingen en de relatief goedkope levensstandaard in vergelijking met andere grootsteden, zorgen voor een vruchtbare voedingsbodem voor artiesten

RAB/BKO wil de uitwisseling en samenwerking tussen organisaties, kunstenaars en andere sectoren stimuleren, en dit op allerhande manieren: kennisdeling, infosessies, netwerkmomenten, etc. Daarnaast kaarten de netwerken de uitdagingen en moeilijkheden aan waarmee de sector geconfronteerd wordt, en zoeken ze mee naar oplossingen.

Communiqué de presse

FWB Culture | Des artistes mieux accompagnés dans le développement et la diffusion de leurs projets

De minister van Cultuur voor de Franse Gemeenschap, Alda Greoli, kondigde de resultaten aan van haar projectoproep voor de structurele ondersteuning van managementbureau's in de culturele sector dat ze samen met Wallonie-Bruxelles International lanceerde in juli 2016. De 5 gekozen organisatie's zullen ondersteund worden in hun volgende missie: soutien aux artistes et compagnies émergentes, de promotion de ces artistes et de diffusion de leurs créations sur les scènes nationales et internationales.
BLL Artistieke & culturele sector Beleid
Nieuws

BRONKS | De voorstelling Wij/Zij valt in de prijzen op het Edinburgh Fringe Festival

De kindervoorstelling Wij/Zij van BRONKS heeft veel succes op verschillende Britse theaterfestivals. Al na de eerste voorstellingen waren de reacties van publiek en theatercritici lovend. Aandacht van verschillende media en een uitzonderlijke 5 sterren recensie in The Guardian maakt Us/Them the talk of the town in de theaterwereld.  Op het grootste theaterfestival ter wereld, het Edinburgh Fringe Festival, won de voorstelling deFringe First Award voor ‘innovation and outstanding writing’  én werd de nominatie bekend gemaakt voor de Total Theatre Award. De Total Theatre Award word gezien als dé belangrijkste award in theater. " Op sociale media regende het complimenten, The Guardian beloonde de voorstelling met vijf sterren, en iets later gaf The Sunday Times er vier. Sindsdien spelen de Bronks-acteurs alleen nog maar voor volle zalen, vertelde hoofdrolspeler Roman Van Houtven aan BRUZZ. " BRON:
Artistieke & culturele sector