Thema: Artistieke & culturele sector

Brussel beschikt over een rijk, divers en hedendaags kunstenaanbod, en staat daarvoor (inter)nationaal hoog aangeschreven. Het Gewest is ook een enorme aantrekkingspool voor kunstenaars. De grootstedelijke context, het internationale, multiculturele karakter, de aanwezigheid van (inter)nationaal gerenommeerde kunstopleidingen en de relatief goedkope levensstandaard in vergelijking met andere grootsteden, zorgen voor een vruchtbare voedingsbodem voor artiesten

RAB/BKO wil de uitwisseling en samenwerking tussen organisaties, kunstenaars en andere sectoren stimuleren, en dit op allerhande manieren: kennisdeling, infosessies, netwerkmomenten, etc. Daarnaast kaarten de netwerken de uitdagingen en moeilijkheden aan waarmee de sector geconfronteerd wordt, en zoeken ze mee naar oplossingen.

Oproep

Oproep | Fédération Wallonie-Bruxelles | Biennale voor Beeldende Kunst Venetië 2019

De minister van Cultuur, Alda Greoli, lanceert een oproep (overheidsopdracht) om een project te selecteren, ondersteund door één of meerdere kunstenaars en hun commissaris, om de Federatie Wallonië-Brussel te vertegenwoordigen in het Belgische nationale paviljoen van Giardini in Venetië tijdens de volgende editie van de Biënnale voor Beeldende Kunst, die plaatsvindt van 11 mei tot 24 november 2019.  
Artistieke & culturele sector
1 2 3 4 5 6