Nieuws

Week van de Amateurkunsten | Zinneke Parade wint de Vlaamse Cultuurprijs voor Amateurkunsten

De Week van de Amateurkunsten zet al 21 jaar lang amateurkunsten in Vlaanderen en Brussel in de kijker. Jaarlijks reikt de organisatie ook een prijs uit aan het meest creatieve amateurkunstenplatform van het afgelopen jaar. Dit jaar gaat de prijs naar de Brusselse Zinneke Parade.De Week van de Amateurkunsten, georganiseerd door het Forum van de Amateurkunsten, werkte dihet Forum ook samen met haar Waalse tegenpool, La Fédération Pluraliste des Centres d’Expression et de Créativité om de Week te organiseren.

Het slotevenement van de Week vond plaats op 5 mei in het Paleis voor Schone Kunsten. Tijdens dit event wordt jaarlijks een organisatie in de prijs uitgereikt voor het meest creatieve amateurkunstenplatform van het afgelopen jaar. Voor de eerste keer werd dit jaar een Brusselse organisatie verkozen: de Zinneke Parade. 
"De organisatie is verrast dat het de prijs in de wacht sleept, maar daarom niet minder verheugd. “Wat ons betreft gaat de prijs naar de vele honderden partners, kunstenaars en deelnemers die zich met hart en ziel inzetten voor een cultuur van samenwerking”, reageert directrice Myriam Stoffen."

Bruzz >>>

Artistieke & culturele sector