Persbericht

VUB en ULB lanceren konekt.brussels

Vanaf het academiejaar 2017-2018 lanceren de VUB en ULB een nieuw concept: konekt.brussels. Voor beide universiteiten een thuismatch op verplaatsing: de studenten trekken voor hun colleges het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in.

De studenten krijgen les in bedrijven, cultuurhuizen, overheidsinstellingen, ziekenhuizen, rechtbanken, sportclubs, musea, ocmw's, internationale instellingen en gevangenissen. Daar genieten ze ook onderwijs van mensen binnen deze organisaties, over dingen waar ze later zelf mee te maken krijgen.

Via konekt.brussels willen de VUB en ULB studenten verbinden met het werkveld en de complexe maar boeiende realiteit van een internationale stad. Ze bewandelen daarbij meerdere pistes:

  • BRUSSELS CITY CAMPUS: studeren in de stad, studeren mét de stad op bekende en minder bekende plekken.
  • ART&SCIENCE: kunst en wetenschap ontstaan beide vanuit reflectie op de samenleving. Dat gegeven verdiepen ze, samen met culturele instellingen.
  • POP-UP UNIVERSITY WEEK: de week voor de lentevakantie ontdekken en bezetten alle opleidingen de stad en trekken massaal off campus.


Met konekt.brussels zetten VUB en ULB de diversiteit en pluraliteit van Brussel in de verf. We bouwen bruggen over disciplines, sectoren, gemeenschappen en culturen heen.

De toekomst is aan steden. Ze begint er ook. Als universiteit in de hoofdstad van Europa engageren de ULB en VUB zich om die toekomst mee vorm te geven. De studenten, docenten en onderzoekers zetten hun expertise in om Brussel sterker te maken door antwoorden te bieden op grootstedelijke, maatschappelijke uitdagingen.

konekt.brussels draait om duurzaam samenwerken in de stad. Met toekomstgerichte ondernemers, bevlogen mensen uit het middenveld, de culturele sector en de overheid. Samen vormen ze de studenten tot ambassadeurs van Brussel, kritische burgers en de maatschappelijke leiders van de toekomst.

www.konekt.brussels


Samenwerking Stadsontwikkeling