Nieuws

Vlaams meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag gelanceerd

De Vlaamse overheid lanceerde een nieuw Meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag. Het meldpunt is er voor alle medewerkers van Vlaams gesubsidieerde organisaties, maar kan ook rekenen op wat kritiek.


Het meldpunt richt zich tot iedereen die grensoverschrijdend gedrag meegemaakt in een sportclub, universiteit, theatergezelschap of in een andere Vlaamse sector of organisatie. Het meldpunt geeft advies en begeleiding bij stappen die een slachtoffer kan ondernemen. 

Het middenveld is erg kritisch over dit nieuwe initiatief dat er zonder overleg kwam. Minister Zuhal Demir zou te veel solo slim spelen. 

Lees meer over het meldpunt >>>

Lees het artikel in De Standaard over de polemiek >>>

Politiek & beleid

Nieuws

VG | Nieuwe actieplannen tegen grensoverschrijdend gedrag in de cultuur-, media- en filmsector

Grensoverschrijdend gedrag is een realiteit in diverse sectoren, ook in de cultuur- en mediasector. Ondanks de waardevolle inspanningen die beide sectoren via verschillende actieplannen en bottom-up initiatieven hebben geleverd, is deze strijd echter nog niet gestreden. Daarom lanceerden de minister van Cultuur, de minister van Media en de betrokken sectoren op 29 april 2024 twee nieuwe, sectorspecifieke actieplannen tegen grensoverschrijdend gedrag.