Nieuws

VK verhuist tijdelijk naar Recyclart

De Vaartkapoen trekt in bij Recyclart in de Manchesterstraat. Twee jaar lang wordt hun huidige pand in de Schoolstraat gerenoveerd. Hun gebouwen dateren van 1980 en dus was het hoog tijd om alles nog eens een opknapbeurt te geven. Ze worden hierin gesteund door de VGC die hen een budget van 5 miljoen euro geeft.

Samenwerking
Niet enkel Recyclart, maar ook Charleroi Danse, het decoratelier van Jozef Wauters en ook Cinemaximiliaan zitten nu in de oude drukkerij op de Manchesterstraat, die helemaal verbouwd is.

“De capaciteit is even groot als hier. Het wordt een soort van culturele hub en het is ook zeker mogelijk om samen initiatieven op te bouwen. Nu zitten we in een bunker, maar na de verbouwingen wordt alles meer open en komt er een tuin om de buurt meer te betrekken” 

- Rrita Jashari (programmatie) en Hannelore Schurgers (communicatie)

“Recyclart heeft een andere manier van werken en focust zich vooral op het ‘nightlife’. Wij werken meer en meer met jongeren en artiesten, dus in dat opzicht zijn we verschillend.”

- Walter Salender (directeur)


VK verhuist tijdelijk naar Recyclart, hln.be, 15/5/19.

Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Samenwerking

Nieuws

RAB/BKO | Creatief met CHAOS créatif

"Hoe gaan de culturele organisaties in Brussel om met het institutionele en demografische patchwork?" Dat is de centrale vraag van Creatief met CHAOS créatif, een gloednieuwe publicatie van RAB/BKO. Op basis van een kwalitatief onderzoek, uitgevoerd tussen 2016 en 2018 onder zestien culturele en artistieke organisaties in Brussel, analyseren Leen De Spiegelaere en Sophie Alexandre de huidige situatie en doen ze een aantal aanbevelingen voor de culturele spelers en het beleid in de toekomst.
Artistieke & culturele sector Beleid
Nieuws

Veranderingen bij het RAB-team

De samenstelling van het team verandert bij Réseau des Arts à Bruxelles, met het vertrek van Margaux Bernard, die sinds januari 2018 werkzaam is. Zij werpt zich in een nieuw cultureel avontuur als communicatieverantwoordelijke bij Court-Circuit. We wensen haar het beste toe in haar nieuwe functie! Hierdoor komt haar positie vrij, naast de nieuwe vacature 'Evenementen en Administratie' die gelanceerd werd om het volledige RAB/BKO-team te versterken. In de overgangsperiode zal de website daardoor wat minder vaak geüpdatet worden. Dank voor uw begrip!
Artistieke & culturele sector Tewerkstelling
Nieuws

Het UBO-register: wat moet u weten voor uw vzw?

De Belgische antiwitwaswet van 18 september 2017 zet de vierde Europese antiwitwasrichtlijn om in Belgisch recht. Ze verplicht vennootschappen, (internationale) vzw’s en stichtingen om toereikende, accurate en actuele informatie over hun uiteindelijke begunstigden (Ultimate Beneficial Owners of UBO’s) in te winnen en bij te houden. Bestuurders, zaakvoerders, … hebben nog tot 30 september 2019 de tijd om de gegevens over de uiteindelijke begunstigden elektronisch naar het UBO-register te sturen. 
Nieuws

ENGAGEMENT | Meer dan vijftig dossiers over machtsmisbruik in de kunsten ingediend

Korte contracten, freelancewerk en een sector met overwegend veel mannen aan de top. Het zijn ingrediënten die de kunstwereld kwetsbaar maken voor machtsmisbruik. In de nasleep van de wereldwijde MeToo-beweging richtte de Brusselse danser en kunsthistorica Ilse Ghekiere daarom ENGAGEMENT op. BRUZZ sprak haar over de organisatie, die sinds de oprichting meer dan vijftig dossiers behandelde.
Artistieke & culturele sector