Persbericht

visit.brussels | Lancering 'Urban Culture Guide'

visit.brussels lanceert haar eerste 'Urban Culture Guide'. Aan de basis van de gids ligt de groeiende interesse van toeristen voor de verschillende aspecten van de stadscultuur. Street art, tattoo shops, skate & roller parken, platenwinkels,… Deze nieuwe gids voorziet liefhebbers van typisch stedelijke kunst van een heleboel goede adresjes.


Persbericht - 19/05/2017 - visit.brussels

visit.brussels lanceert haar eerste “Urban Culture Guide”


Vandaag heeft visit.brussels tijdens een persbezoek haar eerste “Urban Culture Guide” gelanceerd. Aan de basis van de gids ligt de groeiende interesse van toeristen voor de verschillende aspecten van de stadscultuur. Street art, tattoo shops, skate & roller parken, platenwinkels,… Deze nieuwe gids voorziet liefhebbers van typisch stedelijke kunst van een heleboel goede adresjes.

Stadscultuur is meer dan ooit actueel en populair bij een groot aantal jongeren en minder
jongeren over de hele wereld. Om in te spelen op die nieuwe vraag werd de “Urban Cultural Guide” ontwikkeld, met alle musts in Brussel voor de fans van street art, muziek enz.

Wat staat erin?

Voor de gids heeft de vzw Urbana een aantal plekken geselecteerd, die zeker in de smaak zullen vallen. Van dé adressen voor skaters tot hiphopfeestjes, maar ook de meest
emblematische artistieke realisaties van de Brusselse street art: voor elk wat wils.
De “Urban Culture Guide” werd gerealiseerd met de steun van minister Rachid Madrane,
belast met de promotie van Brussel in de Federatie Wallonië-Brussel, die sinds 2016 de
promotie van nieuwe stadsculturen actief ondersteunt.

Minister Rachid Madrane: Stadsculturen hebben in het Brusselse landschap een vlucht
genomen zoals nooit voorheen. Ik vind het dan ook belangrijk om die te ondersteunen en dat doen we sinds 2016. De “Urban Culture Guide” is een geweldig promotiemiddel voor die “cultuur 2.0” die in volle expansie is in Brussel en ik hoop dat hij zowel Brusselaars als toeristen ertoe zal aanzetten om Brussel eens vanuit deze nieuwe invalshoek te (her)ontdekken.”

visit.brussels ontwikkelt het thema “cultuur 2.0” om het Brussels toeristisch landschap verder te diversifiëren en dit nieuw cultureel aanbod in de kijker te zetten.

De gids is gratis en in vier talen verkrijgbaar bij de onthaalkantoren van visit.brussels en in een aantal Brusselse winkels, bars en culturele locaties.

www.visit.brussels/Urban 

Diversiteit Toerisme