Persbericht

Lancering van de website scholen.brussels

Om het leerkrachten gemakkelijker te maken een schooluitstap te organiseren, ontwikkelde visit.brussels een tool die de verschillende pedagogische en recreatieve activiteiten van attracties en musea in Brussel samenbrengt.


Persbericht - visit.brussels - 12/10/2017

www.scholen.brussels bundelt pedagogisch aanbod van attracties en musea
in Brussel

Om het leerkrachten gemakkelijker te maken een schooluitstap te organiseren,
ontwikkelde visit.brussels een tool die de verschillende pedagogische en recreatieve activiteiten van attracties en musea in Brussel samenbrengt. Een fantastische inspiratiebron voor leerkrachten!

De Brusselse attracties en musea pakken uit met een veelzijdig en origineel educatief aanbod voor leerlingen uit het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs. Om de leerkrachten bij hun keuze te begeleiden bedacht visit.brussels een tool die het pedagogische aanbod van verscheidene trekpleisters in Brussel bundelt. Leerkrachten die in het kader van hun lessen een activiteit of uitstap willen organiseren, vinden in enkele kliks wat ze zoeken.

Website

Leerkrachten kunnen de website www.scholen.brussels gericht doorzoeken met behulp van filters. Zo vinden ze snel de geknipte uitstap volgens de leeftijd van hun leerlingen, een thema of doelstelling. Van geschiedenis over kunst tot wetenschappen, de voorgestelde animaties zijn gegarandeerd fun voor zowel leerkrachten als leerlingen.

Brochure

Daarnaast werd ook een brochure uitgewerkt die een overzicht geeft van de verschillende attracties en musea die pedagogische activiteiten aanbieden. De brochure werd intussen door visit.brussels verspreid in heel wat scholen van het land, die het initiatief zien als een welkome verrijking van hun schoolprogramma.

Deze nieuwe tool bevat een schat aan informatie en is een fantastische inspiratiebron voor leerkrachten.

“Ik ben heel blij met de lancering van deze tool voor de leerkrachten. Een duwtje in de rug om hun opzoekwerk te vergemakkelijken en de nieuwsgierigheid van onze oogappels te prikkelen.Ik wens jullie veel aangename momenten tijdens het grasduinen hierin en vooral veel plezier bij de ontdekkingstocht met jullie leerlingen in ons mooi Gewest!" Rudi Vervoort, MinisterPresident van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering. 

“Brussel is een ongelofelijke stad. Zeker voor scholen. Brussel is een levend laboratorium waar je van alles leert kennen. Of je nu in Brussel of elders naar school gaat, het aanbod aan museabezoeken, rondleidingen en ontspanningsmogelijkheden voor schoolgaande jeugd is heel uitzonderlijk. Vandaar dat het initiatief om alles te bundelen en toegankelijk te maken voor leraars en scholieren aanmoediging verdient” Minister Guy Vanhengel.

Scholen die de brochure willen ontvangen, sturen daartoe een aanvraag via mail naar
scholen@visit.brussels  

Meer info hier >>>

Publiekswerking Samenwerking

Nieuws

Nieuwe directie voor Tremplins

Het management van het vzw Tremplins - lid van de RAB - wordt vanaf heden toevertrouwd aan Florence Caulier. Zij heeft een diploma van kunstgeschiedenis en cultuurmanagement op zak, en staat bekend om haar bijdragen aan de realisatie van sociaal-culturele activiteiten bij WBI sinds een tiental jaren. Haar opdracht zal bestaan uit voornamelijk het werk voort te zetten van haar voorganger, Nacer Nafti, die nu Espace Magh leidt, maar ook om nieuwe uitdagingen aan te gaan voor het vzw.
Artistieke & culturele sector Tewerkstelling
Nieuws

De undergroundscene in Brussel verzet zich en zet zich voort !

We hoorden het al in mei: de Recyclart werd verplaatst naar de oude drukkerij aan de Rue de Manchester in Molenbeek. Het was toen de beurt aan muziekclub Magasin 4 om goed nieuws te ontvangen over hun locatie: waar ze eerst in afwachting van de werken vertoefden mogen ze nu permanent blijven, in een gebouw naast het toekomstige Beco Park (vanaf 2023).  Met o.a. de C12 en de nieuwe Volta is het duidelijk dat de underground- en nachtscène in Brussel nog lang niet begraven is!
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur
Nieuws

Traject BRXL 2030 | Context, methodologie en rapportage

Eind 2016 kondigt Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Rudi Vervoort de kandidatuur aan van Brussel als culturele hoofdstad van Europa in 2030. Om deze kandidatuur te versterken en een gezamenlijke culturele visie voor het gewest te ontwikkelen gaf Minister President Rudi Vervoort de opdracht aan de Brusselse culturele netwerken, zijnde Réseau des Arts à Bruxelles & Brussels Kunstenoverleg (RAB/BKO), de Brusselse Museumraad (BMR-CBM) en La Concertation - Action Culturelle Bruxelloise om een traject van prospectie op te starten met als doel de culturele actoren te sensibiliseren en mobiliseren.
2030 Artistieke & culturele sector Beleid Diversiteit Samenwerking Toerisme
Nieuws

Nieuwe directie voor Argos

Argos verwelkomt vanaf 1 december 2018 Niels Van Tomme als nieuwe algemeen directeur. Van Tomme ging na zijn studies (RITSC en KU-Leuven) aan de slag als directeur kunst en media bij Provisions Library (Washington, DC), gevolgd door een benoeming als curator bij het Center For Art, Design and Visual Culture (Baltimore). Hij doceerde aan Belgische en Nederlandse kunstinstituten en aan universiteiten in de Verenigde Staten, waar hij het onderzoek voerde naar nieuwe modellen voor kunst en cultuur in een inclusieve maatschappij.
Artistieke & culturele sector Tewerkstelling