Persbericht

Lancering van de website scholen.brussels

Om het leerkrachten gemakkelijker te maken een schooluitstap te organiseren, ontwikkelde visit.brussels een tool die de verschillende pedagogische en recreatieve activiteiten van attracties en musea in Brussel samenbrengt.


Persbericht - visit.brussels - 12/10/2017

www.scholen.brussels bundelt pedagogisch aanbod van attracties en musea
in Brussel

Om het leerkrachten gemakkelijker te maken een schooluitstap te organiseren,
ontwikkelde visit.brussels een tool die de verschillende pedagogische en recreatieve activiteiten van attracties en musea in Brussel samenbrengt. Een fantastische inspiratiebron voor leerkrachten!

De Brusselse attracties en musea pakken uit met een veelzijdig en origineel educatief aanbod voor leerlingen uit het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs. Om de leerkrachten bij hun keuze te begeleiden bedacht visit.brussels een tool die het pedagogische aanbod van verscheidene trekpleisters in Brussel bundelt. Leerkrachten die in het kader van hun lessen een activiteit of uitstap willen organiseren, vinden in enkele kliks wat ze zoeken.

Website

Leerkrachten kunnen de website www.scholen.brussels gericht doorzoeken met behulp van filters. Zo vinden ze snel de geknipte uitstap volgens de leeftijd van hun leerlingen, een thema of doelstelling. Van geschiedenis over kunst tot wetenschappen, de voorgestelde animaties zijn gegarandeerd fun voor zowel leerkrachten als leerlingen.

Brochure

Daarnaast werd ook een brochure uitgewerkt die een overzicht geeft van de verschillende attracties en musea die pedagogische activiteiten aanbieden. De brochure werd intussen door visit.brussels verspreid in heel wat scholen van het land, die het initiatief zien als een welkome verrijking van hun schoolprogramma.

Deze nieuwe tool bevat een schat aan informatie en is een fantastische inspiratiebron voor leerkrachten.

“Ik ben heel blij met de lancering van deze tool voor de leerkrachten. Een duwtje in de rug om hun opzoekwerk te vergemakkelijken en de nieuwsgierigheid van onze oogappels te prikkelen.Ik wens jullie veel aangename momenten tijdens het grasduinen hierin en vooral veel plezier bij de ontdekkingstocht met jullie leerlingen in ons mooi Gewest!" Rudi Vervoort, MinisterPresident van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering. 

“Brussel is een ongelofelijke stad. Zeker voor scholen. Brussel is een levend laboratorium waar je van alles leert kennen. Of je nu in Brussel of elders naar school gaat, het aanbod aan museabezoeken, rondleidingen en ontspanningsmogelijkheden voor schoolgaande jeugd is heel uitzonderlijk. Vandaar dat het initiatief om alles te bundelen en toegankelijk te maken voor leraars en scholieren aanmoediging verdient” Minister Guy Vanhengel.

Scholen die de brochure willen ontvangen, sturen daartoe een aanvraag via mail naar
scholen@visit.brussels  

Meer info hier >>>

Publiekswerking Samenwerking