Persbericht

Lancering van de website scholen.brussels

Om het leerkrachten gemakkelijker te maken een schooluitstap te organiseren, ontwikkelde visit.brussels een tool die de verschillende pedagogische en recreatieve activiteiten van attracties en musea in Brussel samenbrengt.


Persbericht - visit.brussels - 12/10/2017

www.scholen.brussels bundelt pedagogisch aanbod van attracties en musea
in Brussel

Om het leerkrachten gemakkelijker te maken een schooluitstap te organiseren,
ontwikkelde visit.brussels een tool die de verschillende pedagogische en recreatieve activiteiten van attracties en musea in Brussel samenbrengt. Een fantastische inspiratiebron voor leerkrachten!

De Brusselse attracties en musea pakken uit met een veelzijdig en origineel educatief aanbod voor leerlingen uit het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs. Om de leerkrachten bij hun keuze te begeleiden bedacht visit.brussels een tool die het pedagogische aanbod van verscheidene trekpleisters in Brussel bundelt. Leerkrachten die in het kader van hun lessen een activiteit of uitstap willen organiseren, vinden in enkele kliks wat ze zoeken.

Website

Leerkrachten kunnen de website www.scholen.brussels gericht doorzoeken met behulp van filters. Zo vinden ze snel de geknipte uitstap volgens de leeftijd van hun leerlingen, een thema of doelstelling. Van geschiedenis over kunst tot wetenschappen, de voorgestelde animaties zijn gegarandeerd fun voor zowel leerkrachten als leerlingen.

Brochure

Daarnaast werd ook een brochure uitgewerkt die een overzicht geeft van de verschillende attracties en musea die pedagogische activiteiten aanbieden. De brochure werd intussen door visit.brussels verspreid in heel wat scholen van het land, die het initiatief zien als een welkome verrijking van hun schoolprogramma.

Deze nieuwe tool bevat een schat aan informatie en is een fantastische inspiratiebron voor leerkrachten.

“Ik ben heel blij met de lancering van deze tool voor de leerkrachten. Een duwtje in de rug om hun opzoekwerk te vergemakkelijken en de nieuwsgierigheid van onze oogappels te prikkelen.Ik wens jullie veel aangename momenten tijdens het grasduinen hierin en vooral veel plezier bij de ontdekkingstocht met jullie leerlingen in ons mooi Gewest!" Rudi Vervoort, MinisterPresident van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering. 

“Brussel is een ongelofelijke stad. Zeker voor scholen. Brussel is een levend laboratorium waar je van alles leert kennen. Of je nu in Brussel of elders naar school gaat, het aanbod aan museabezoeken, rondleidingen en ontspanningsmogelijkheden voor schoolgaande jeugd is heel uitzonderlijk. Vandaar dat het initiatief om alles te bundelen en toegankelijk te maken voor leraars en scholieren aanmoediging verdient” Minister Guy Vanhengel.

Scholen die de brochure willen ontvangen, sturen daartoe een aanvraag via mail naar
scholen@visit.brussels  

Meer info hier >>>

Publiekswerking Samenwerking

Persbericht

WBI | Een nieuw cultuurbeleid : nieuwe adviesinstanties en Hoge Raad voor Cultuur

Op aanvraag van de minister van Cultuur Alda Greoli, heeft de regering van de Franstalige gemeenschap het voorontwerp van het decreet inzake de oprichting van een Hoge Raad voor Cultuur goedgekeurd. Verder werd er ook gepleit voor transversale adviescommissies, een kamer van beroep, meer visibiliteit van de projecten en de organisatie van de adviesfunctie en een vertegenwoordiging van overheidsinstanties binnen culturele aangelegenheden. 
Artistieke & culturele sector Beleid
Nieuws

Beëindiging van het bouwproject van het CIRK in Koekelberg

De ploeg van de Espace Catastrophe vernam vorige vrijdag de beslissing van de nieuwe gemeenteraad van Koekelberg, onder leiding van Ahmed Laaouej, om een einde te maken aan het CIRK, Centre International des Arts du Cirque, waarvan de eerste constructiefase normaal gezien in maart zou beginnen. Deze unaniem genomen beslissing maakt een einde aan een proces van lange adem dat van Brussel, vaak gezien als een "internationale hoofdstad van het circus", de referentie wilde maken: een aantrekkingspool in dienst van een volledige sector in volle bloei. Ter herinnering: het was op uitnodiging van de Gemeente Koekelberg, in 2011, dat het plan voor het bouwen van het CIRK er kwam. 
Artistieke & culturele sector Beleid Culturele infrastructuur Publiekswerking Stadsontwikkeling
Nieuws

Energie Pack | Gratis energiecoaching voor kleine en middelgrote ondernemingen en de non-profitsector

Als gevolg van de projectoproep "Energie Pack" die in 2017 door Leefmilieu Brussel werd gelanceerd, heeft de Brusselse regering onlangs besloten een subsidie toe te kennen aan 4 laureaten die de ondernemingssector en non-profitsector vertegenwoordigen: het gaat onder meer om BRUXEO, de confederatie die de Brusselse socialprofitondernemingen vertegenwoordigt.
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid
Nieuws

Kunstenpunt | "Do the locomotion": een tool voor duurzame mobiliteit in de kunsten

In het kader van hun onderzoek "(Re)framing the international" ontwikkelde Kunstenpunt "Do the locomotion": een digitale tool om kunstenaars en werknemers in de kunstensector te informeren over internationale treintrajecten. Wist je bijvoorbeeld dat heel wat grote buitenlandse steden met de trein bereikbaar zijn vanuit Brussel-Zuid binnen een tijdsspanne van 6,5 uur? Vermijd het vliegtuig en keep this train a-rollin’!
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid