Nieuws

Usquare.brussels | Veertigtal tijdelijke gebruikers geselecteerd

De minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Rudi Vervoort, presenteerde vandaag de 41 eerste tijdelijke gebruikers van de voormalige Fritz Toussaintkazerne in Elsene. Onder de geselecteerden bevinden zich onder andere KultuurKaffee, CinéCité, Collectif 17 en het Museum van het Kapitalisme.

De Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) selecteerde deze projecten in het kader van See U, de overgangsfase van het project Usquare.brussels. De diversiteit van de geselecteerde projecten komt tegemoet aan de vooropgestelde doelstellingen, zoals blijkt uit de zeven thema’s die zijn gekozen voor de activiteiten in de kazerne: Sustainable, Family, Food, Gallery, Lab, Community, Playground. Verspreid over de verschillende gebouwen van de site zullen deze thema’s uiteenlopende projectdragers verzamelen, die gezamenlijk zullen werken aan een collectief project.

De 41 projecten zullen geleidelijk hun intrek nemen in de gebouwen in 2019, nadat eerst de noodzakelijke voorafgaande werken zijn uitgevoerd om de gebouwen te herstellen die de MSI in september is gestart en nadat de nodige vergunningen zijn verkregen.

Een presentatie van alle geselecteerde projecten vindt u hier >>>

Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Samenwerking Stadsontwikkeling