Nieuws

United Stages | Hoe reageren op een politie-inval?

United Stages heeft zojuist een tekst gepubliceerd met wat informatie en tips om te onthouden bij een politie-inval.

Sociale inspectie heeft het recht om in te grijpen ( en dit zonder waarschuwing) op werkplekken ( non-profitorganisaties inclusief). De inspectie kan - indien zij dat nodig acht- worden vergezeld door de gemeentelijke of federale politie. De inspectie mag dan de identiteit van elke aanwezige persoon op de site controleren. De gebouwen van non-profitorganisaties, scholen, sociale centra en alle werkplaatsen kunnen worden onderworpen aan sociale inspecties en mogelijk aan politiecontroles. 

Wat betreft politiegeweld, aarzel niet om elke politie-ingreep die u bijwoont, te filmen. Filmen van interventie is toegedaan indien :

- u de actie niet verstoort

- u tijdens de uitzending van de video oplet op de beeldrechten van de agenten en alle aanwezigen.

United Stages adviseert om het werk van Mathieu Beys (in het Frans) : Quels droits face à la police ?

Artistieke & culturele sector Diversiteit

Nieuws

Beëindiging van het bouwproject van het CIRK in Koekelberg

De ploeg van de Espace Catastrophe vernam vorige vrijdag de beslissing van de nieuwe gemeenteraad van Koekelberg, onder leiding van Ahmed Laaouej, om een einde te maken aan het CIRK, Centre International des Arts du Cirque, waarvan de eerste constructiefase normaal gezien in maart zou beginnen. Deze unaniem genomen beslissing maakt een einde aan een proces van lange adem dat van Brussel, vaak gezien als een "internationale hoofdstad van het circus", de referentie wilde maken: een aantrekkingspool in dienst van een volledige sector in volle bloei. Ter herinnering: het was op uitnodiging van de Gemeente Koekelberg, in 2011, dat het plan voor het bouwen van het CIRK er kwam. 
Artistieke & culturele sector Beleid Culturele infrastructuur Publiekswerking Stadsontwikkeling
Nieuws

Energie Pack | Gratis energiecoaching voor kleine en middelgrote ondernemingen en de non-profitsector

Als gevolg van de projectoproep "Energie Pack" die in 2017 door Leefmilieu Brussel werd gelanceerd, heeft de Brusselse regering onlangs besloten een subsidie toe te kennen aan 4 laureaten die de ondernemingssector en non-profitsector vertegenwoordigen: het gaat onder meer om BRUXEO, de confederatie die de Brusselse socialprofitondernemingen vertegenwoordigt.
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid
Nieuws

Kunstenpunt | "Do the locomotion": een tool voor duurzame mobiliteit in de kunsten

In het kader van hun onderzoek "(Re)framing the international" ontwikkelde Kunstenpunt "Do the locomotion": een digitale tool om kunstenaars en werknemers in de kunstensector te informeren over internationale treintrajecten. Wist je bijvoorbeeld dat heel wat grote buitenlandse steden met de trein bereikbaar zijn vanuit Brussel-Zuid binnen een tijdsspanne van 6,5 uur? Vermijd het vliegtuig en keep this train a-rollin’!
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid