Nieuws

Nieuwe concertzaal voor Magasin 4

De Brusselse concerttempel Magasin 4 krijgt een nieuwe zaal, op de hoek van de Havenlaan en de Stapelhuisstraat.


Magasin 4 (de naam is ontleend aan het eerste adres van de concertzaal, in de Rue du Magasin 4) is al sinds 2017 op zoek naar een nieuwe plek, aangezien op de huidige locatie het nieuwe Becopark gepland staat. Die vaste nieuwe locatie is nu dus gevonden. 

De overeenkomst tussen de Stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Haven van Brussel en de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) voorziet in: 

  • een concessie tussen de Haven van Brussel en Brussel-Stad voor het terrein; 
  • de financiering van het gebouw binnen het stadsvernieuwingscontract 1 Citroën-Vergote (totale kosten van 2,3 miljoen euro, waarvan 1,8 miljoen euro van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 500.000 euro van de Stad Brussel); 
  • een overeenkomst tussen Brussel-Stad en de MSI, die zal optreden als opdrachtgever voor de bouw van de nieuwe concertzaal.

Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur

Nieuws

RAB/BKO | Nieuw: een Slack om informele uitwisseling tussen de leden aan te moedigen

Meer dan ooit proberen we de informele uitwisseling tussen onze leden zo goed mogelijk te faciliteren. Om die reden lanceren we exclusief voor de leden van RAB/BKO een Slack: een virtuele ruimte waar er informeel gereflecteerd en gediscussieerd kan worden, waar leden aankondigingen en suggesties kunnen doen en ervaringen kunnen delen met de rest van het netwerk.
Artistieke & culturele sector Communicatie Samenwerking