Nieuws

Een app om de dichtstbijzijnde publieke parking te vinden

Het Brussels Gewest lanceert de applicatie parking.brussels, waarmee je met je smartphone kan zoeken naar de dichtstbijzijnde publieke parking in Brussel en het aantal vrije plaatsen. Voor culturele instellingen kan het interessant zijn deze tool te vermelden in hun communicatie als aanvulling op het openbaar vervoer. 


Gebruik de parkeerapp parking.brussels om de dichtstbijzijnde openbare parking te vinden in de buurt. Het is een pak gemakkelijker, sneller en veiliger dan parkeren op straat. Minder auto’s op straat maken de stad bovendien heel wat aangenamer.

De app zit vol met functies, zoals een parkeerplaats vinden en er naartoe navigeren. Je kan ook filteren op faciliteiten per garage, zoals een laadpunt voor een elektrische auto, rolstoelfaciliteiten of een nabij gelegen Villo!-fietsstation. Nu bevat de app al 58 grote parkings en dat worden er nog meer. Download de parkeerapp hier via de App Store of Google Play.

Voor elke parking krijg je de volgende informatie:

  • openingsuren
  • tarieven
  • wel of geen vrije plaatsen
  • aangeboden diensten
  • beschikbare faciliteiten
  • routebeschrijving

Parking.brussels geeft een overzicht van de openbare parkings in Brussel. Deze app geeft suggesties voor een parkeergarage in de nabije omgeving. Via je favoriete routeplanner is de weg naar de gekozen parking snel te vinden. 

Ook kan je je parkeerplaats opslaan met foto en notities. Zo vind je gemakkelijk je wagen terug. En als je vaker op dezelfde plek parkeert, is het opslaan van je favoriete parkings erg handig.

Communicatie