Nieuws

Nieuw onderdak voor Recyclart langs het kanaal

Het is officieel: het vzw Recyclart zal zich vestigen in de oude drukkerij gelegen in de Manchesterstraat in Molenbeek! Hieronder kan je een kort persoverzicht vinden over dit nieuws.

Het gebouw, dat werd opgekocht door het Brusselse Gewest dat zo'n 4.000 m² groot is, zal de activiteiten van Recyclart huisvesten: de binnenplaats en de primaire hal zullen omgetoverd worden tot concertzaal en zullen tegelijkertijd dienen voor workshops, terwijl de andere kant van het gebouw de bureaus en het sociale restaurant zullen onderbrengen. 

Deze bezetting zal tijdelijk zijn gezien het doel uiteindelijk blijft dat op lang termijn de activiteiten van Recyclart kunnen terugkeren naar de oorspronkelijke locatie, gelegen bij Kapellekerk ( en dit na de geplande werken in het kader van het duurzaam wijkcontract Jonction, gefinancierd door Stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Beliris).


Bovendien zal een van de installaties die ontworpen en gefabriceerd werd door Recyclart FABRIK - THE REPLICA - onderdak vinden in de WTC 1 toren ( in samenwerking met Up4North en het IABR). Door deze veranderingen zullen de geplande tentoonstellingen in de Vitrin 21 plaatsvinden in Kappellekerk. Meer info hier >>>


Persoverzicht

NL

FR

Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur

Nieuws

Nieuwe directie voor Tremplins

Het management van het vzw Tremplins - lid van de RAB - wordt vanaf heden toevertrouwd aan Florence Caulier. Zij heeft een diploma van kunstgeschiedenis en cultuurmanagement op zak, en staat bekend om haar bijdragen aan de realisatie van sociaal-culturele activiteiten bij WBI sinds een tiental jaren. Haar opdracht zal bestaan uit voornamelijk het werk voort te zetten van haar voorganger, Nacer Nafti, die nu Espace Magh leidt, maar ook om nieuwe uitdagingen aan te gaan voor het vzw.
Artistieke & culturele sector Tewerkstelling
Nieuws

De undergroundscene in Brussel verzet zich en zet zich voort !

We hoorden het al in mei: de Recyclart werd verplaatst naar de oude drukkerij aan de Rue de Manchester in Molenbeek. Het was toen de beurt aan muziekclub Magasin 4 om goed nieuws te ontvangen over hun locatie: waar ze eerst in afwachting van de werken vertoefden mogen ze nu permanent blijven, in een gebouw naast het toekomstige Beco Park (vanaf 2023).  Met o.a. de C12 en de nieuwe Volta is het duidelijk dat de underground- en nachtscène in Brussel nog lang niet begraven is!
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur
Nieuws

Traject BRXL 2030 | Context, methodologie en rapportage

Eind 2016 kondigt Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Rudi Vervoort de kandidatuur aan van Brussel als culturele hoofdstad van Europa in 2030. Om deze kandidatuur te versterken en een gezamenlijke culturele visie voor het gewest te ontwikkelen gaf Minister President Rudi Vervoort de opdracht aan de Brusselse culturele netwerken, zijnde Réseau des Arts à Bruxelles & Brussels Kunstenoverleg (RAB/BKO), de Brusselse Museumraad (BMR-CBM) en La Concertation - Action Culturelle Bruxelloise om een traject van prospectie op te starten met als doel de culturele actoren te sensibiliseren en mobiliseren.
2030 Artistieke & culturele sector Beleid Diversiteit Samenwerking Toerisme
Nieuws

Nieuwe directie voor Argos

Argos verwelkomt vanaf 1 december 2018 Niels Van Tomme als nieuwe algemeen directeur. Van Tomme ging na zijn studies (RITSC en KU-Leuven) aan de slag als directeur kunst en media bij Provisions Library (Washington, DC), gevolgd door een benoeming als curator bij het Center For Art, Design and Visual Culture (Baltimore). Hij doceerde aan Belgische en Nederlandse kunstinstituten en aan universiteiten in de Verenigde Staten, waar hij het onderzoek voerde naar nieuwe modellen voor kunst en cultuur in een inclusieve maatschappij.
Artistieke & culturele sector Tewerkstelling