Nieuws

Nieuw onderdak voor Recyclart langs het kanaal

Het is officieel: het vzw Recyclart zal zich vestigen in de oude drukkerij gelegen in de Manchesterstraat in Molenbeek! Hieronder kan je een kort persoverzicht vinden over dit nieuws.

Het gebouw, dat werd opgekocht door het Brusselse Gewest dat zo'n 4.000 m² groot is, zal de activiteiten van Recyclart huisvesten: de binnenplaats en de primaire hal zullen omgetoverd worden tot concertzaal en zullen tegelijkertijd dienen voor workshops, terwijl de andere kant van het gebouw de bureaus en het sociale restaurant zullen onderbrengen. 

Deze bezetting zal tijdelijk zijn gezien het doel uiteindelijk blijft dat op lang termijn de activiteiten van Recyclart kunnen terugkeren naar de oorspronkelijke locatie, gelegen bij Kapellekerk ( en dit na de geplande werken in het kader van het duurzaam wijkcontract Jonction, gefinancierd door Stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Beliris).


Bovendien zal een van de installaties die ontworpen en gefabriceerd werd door Recyclart FABRIK - THE REPLICA - onderdak vinden in de WTC 1 toren ( in samenwerking met Up4North en het IABR). Door deze veranderingen zullen de geplande tentoonstellingen in de Vitrin 21 plaatsvinden in Kappellekerk. Meer info hier >>>


Persoverzicht

NL

FR

Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur

Nieuws

SCIVIAS | Voor een betere vertegenwoordiging van vrouwen in de muzieksector in de Franse Gemeenschap

Als instellingen van de publieke sector in de Franse Gemeenschap bevestigen de stichtende leden van SCIVIAS het bestaan van impliciete en expliciete discriminatie van vrouwen in onze samenlevingen, met onbetwistbare repercussies in de muzieksector. Er is sprake van een gebrek aan evenwicht in de vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in alle lagen van de sector. Er zijn echter weinig statistieken beschikbaar om deze waarnemingen te bevestigen of te documenteren. Het SCIVIAS-project nodigt uit tot concrete actie om dit verschijnsel zichtbaar te maken en op te lossen.
Artistieke & culturele sector Diversiteit