Nieuws

Nieuw onderdak voor Recyclart langs het kanaal

Het is officieel: het vzw Recyclart zal zich vestigen in de oude drukkerij gelegen in de Manchesterstraat in Molenbeek! Hieronder kan je een kort persoverzicht vinden over dit nieuws.

Het gebouw, dat werd opgekocht door het Brusselse Gewest dat zo'n 4.000 m² groot is, zal de activiteiten van Recyclart huisvesten: de binnenplaats en de primaire hal zullen omgetoverd worden tot concertzaal en zullen tegelijkertijd dienen voor workshops, terwijl de andere kant van het gebouw de bureaus en het sociale restaurant zullen onderbrengen. 

Deze bezetting zal tijdelijk zijn gezien het doel uiteindelijk blijft dat op lang termijn de activiteiten van Recyclart kunnen terugkeren naar de oorspronkelijke locatie, gelegen bij Kapellekerk ( en dit na de geplande werken in het kader van het duurzaam wijkcontract Jonction, gefinancierd door Stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Beliris).


Bovendien zal een van de installaties die ontworpen en gefabriceerd werd door Recyclart FABRIK - THE REPLICA - onderdak vinden in de WTC 1 toren ( in samenwerking met Up4North en het IABR). Door deze veranderingen zullen de geplande tentoonstellingen in de Vitrin 21 plaatsvinden in Kappellekerk. Meer info hier >>>


Persoverzicht

NL

FR

Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur

Nieuws

United Stages: de cultuursector verenigt zich voor de vluchtelingen | RAB/BKO ondertekent het charter

Het jaar 2017 begon met een oproep voor de hele culturele sector om de verschrikkingen van de oorlog in Syrië en de toestroom van migranten aan te pakken, de eerste slachtoffers van een onmenselijk opvangbeleid. Om luid en klaar onze steun uit te spreken voor bedreigde burgers overal ter wereld, slachtoffers van geweld of van elke andere vorm van bedreiging, willen we als culturele wereld onze artistieke krachten bundelen en via onze verenigingen en ons publiek acties op touw zetten die echt iets kunnen veranderen. Een grote groep culturele spelers is dan ook meerdere keren samengekomen en vanuit hun verlangen om zich te verenigen en te engageren werd een label geboren: "United Stages". RAB/BKO is er trots op aan te kondigen dat het ondertekenaar van het handvest is en toetreedt tot het label!
Artistieke & culturele sector Beleid Samenwerking
Nieuws

Beëindiging van het bouwproject van het CIRK in Koekelberg

De ploeg van de Espace Catastrophe vernam vorige vrijdag de beslissing van de nieuwe gemeenteraad van Koekelberg, onder leiding van Ahmed Laaouej, om een einde te maken aan het CIRK, Centre International des Arts du Cirque, waarvan de eerste constructiefase normaal gezien in maart zou beginnen. Deze unaniem genomen beslissing maakt een einde aan een proces van lange adem dat van Brussel, vaak gezien als een "internationale hoofdstad van het circus", de referentie wilde maken: een aantrekkingspool in dienst van een volledige sector in volle bloei. Ter herinnering: het was op uitnodiging van de Gemeente Koekelberg, in 2011, dat het plan voor het bouwen van het CIRK er kwam. 
Artistieke & culturele sector Beleid Culturele infrastructuur Publiekswerking Stadsontwikkeling
Nieuws

Energie Pack | Gratis energiecoaching voor kleine en middelgrote ondernemingen en de non-profitsector

Als gevolg van de projectoproep "Energie Pack" die in 2017 door Leefmilieu Brussel werd gelanceerd, heeft de Brusselse regering onlangs besloten een subsidie toe te kennen aan 4 laureaten die de ondernemingssector en non-profitsector vertegenwoordigen: het gaat onder meer om BRUXEO, de confederatie die de Brusselse socialprofitondernemingen vertegenwoordigt.
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid