Nieuws

Trigoodi | Nieuw platform voor het hergebruik van materialen

In de geest van een circulaire en solidaire economie wil Trigoodi de verspilling van materialen tegengaan door ze opnieuw in te brengen in een creatief proces.


Trigoodi is een nieuw sociaal platform dat mensen die ergens naar op zoek zijn in contact wil brengen met mensen die iets over hebben. Op de site of via de app worden bedrijven uitgenodigd om kunstenaars, ontwerpers, decorateurs, stylisten, architecten... te informeren over hun beschikbare overtollige materialen.

Meer info op de website van Trigoodi >>>

Artistieke & culturele sector Duurzaamheid

Nieuws

Plannen voor culturele pool Manchester krijgen vorm

Het Brusselse bureau BC Architects is gekozen om tussen nu en eind 2025 de transformatie van de culturele en artistieke pool Manchester te leiden en tot een goed einde te brengen. Brussels minister-president Rudi Vervoort, Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux en directeur van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) Gilles Delforge stelden het toekomstige project voor.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling
Nieuws

BHG | Persbericht | Behoud van de Brusselse beperkingsmaatregelen

Het Overlegcomité van 20 augustus 2021 besliste een einde te stellen aan meerdere maatregelen bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Gezien de epidemiologische situatie en de evolutie van de vaccinatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest oordeelde de Brusselse Regering al vóór het Overlegcomité dat een aantal vooropgestelde versoepelingen niet mogelijk was op het Brussels grondgebied.
Artistieke & culturele sector Covid-19