Nieuws

Sprout to be Brussels | Een platform om onze trots voor Brussel te tonen

Het platform #sprouttobebrussels werd op 25 mei gelanceerd tijdens een persconferentie. De beweging, die sinds enkele weken overal zichtbaar is in de straten van de hoofdstad, wil de negatieve beeldvorming rond Brussel wegwerken door de trots en liefde voor Brussel te tonen. 


#sprouttobebrussels  is al sinds enkele weken zichtbaar in de straten van onze hoodstad. Op woensdag 25 mei werd het initiatief officieel gelanceerd tijdens een persconferentie.

"#sprouttobebrussels is een bindend, volks en open-source platform dat de trots en liefde voor Brussel wil laten zien. Het doel is om zoveel mogelijk spelers samen te brengen om zo langetermijn initiatieven op te zetten om het imago van Brussel te verbeteren op lokaal, nationaal en internationaal vlak. Het concept is gebaseerd op initiatieven zoals  "I Amsterdam" ou "I Love New York". De beweging brengt vandaag al 60 handelaars samen (restaurants, frituren, boekenwinkels, luxewinkels, brouwers, beenhouwers, ...), twaalf culturele instellingen, een vijftiental academische partners, tiental mediabdrijven, een twintigtal grote bedrijven, vijf verenigingen, zes communicatiebedrijven, Atrium en visit.brussels." 'vertaling van lesoir.be >>>)

Het webplatform www.sprouttobebrussels.be werd gecreëerd en er bestaat ondertussen ook eenFacebookpagina met meer dan 18.000 geaboneerden.  

Daarnaast zullen ook verschillende concretere actie's ondernomen worden, bijvoorbeeld twee reuzen (ontworpen door Brusselse designers) die op toeristische plaatsen te zien zullen zijn en het transformeren van 'vergeten plaatsen' door Brusselse street artists.  


Bron la libre >>>>

Source Le soir >>>>

Stadsontwikkeling