United Solidarity

Solidariteit met Palestina : bijeenkomst op 15 mei in KVS

Het collectief “Towards Apartheid-Free Zones” (TAFZ) nodigt de kunstensector uit voor een bijeenkomst rond solidariteit met het Palestijnse volk. Welkom op 15 mei bij KVS. 


De afgelopen 200 dagen was Gaza het toneel van aanhoudende Israëlische agressie. Sinds januari hebben 30 organisaties hun krachten gebundeld in de campagne “Towards Apartheid-Free Zones”. Op 15 mei komt deze coalitie bijeen om de stand van zaken op te maken, ideeën uit te wisselen en samen te werken aan een rechtvaardigere wereld.

Op het programma staan discussies, artistieke optredens en netwerkmogelijkheden. Het is een kans voor iedereen die deze waarden deelt om elkaar te leren lennen en bij te dragen aan positieve verandering.

Programma

12.00 - 13.00: Onthaal met soep en tentoonstelling.
13.00 - 14.00: Rondetafelgesprek over “solidariteit en steun in de sector”.
14.00 - 16.00: Artistieke interventies en brainstorming in kleine groepen.
16.00: Einde

Gebruik dit formulier om je in te schrijven.

United Stages

Nieuws

VG | Nieuwe actieplannen tegen grensoverschrijdend gedrag in de cultuur-, media- en filmsector

Grensoverschrijdend gedrag is een realiteit in diverse sectoren, ook in de cultuur- en mediasector. Ondanks de waardevolle inspanningen die beide sectoren via verschillende actieplannen en bottom-up initiatieven hebben geleverd, is deze strijd echter nog niet gestreden. Daarom lanceerden de minister van Cultuur, de minister van Media en de betrokken sectoren op 29 april 2024 twee nieuwe, sectorspecifieke actieplannen tegen grensoverschrijdend gedrag.