Documentatie

Politieke reacties | Cultuur in Brussel: een belangrijke stap naar meer samenwerking op beleidsniveau (update 12 februari)

De thema's die tijdens het panel van 12 januari 2015 'Cultuur in Brussel: een belangrijke stap naar meer samenwerking op beleidsniveau' behandeld werden, zijn ook opgepikt door de politieke wereld. Zowel in het Vlaams Parlement, het parlement van de Franse Gemeenschap, als in de plenaire vergadering van de Cocof, werden de bevoegde ministers erover geïnterpelleerd. 
Samenwerking
Documentatie

Persartikels | Cultuur in Brussel: een belangrijke stap naar meer samenwerking op beleidsniveau

Na het panel van 12 januari 2015 'Cultuur in Brussel: een belangrijke stap naar meer samenwerking op beleidsniveau' verschenen er enkele artikels in de pers. Hieronder een overzicht.- BKO/RAB, BMR & CCCB | Persbericht | Cultuur in Brussel: een belangrijke stap naar meer samenwerking op beleidsniveau >>>- Brussels Kunstenoverleg krijgt acht ministers rond de tafel, brusselnieuws.be, 13 januari 2015- Bruxelles vaut bien une vraie concertation, Le Soir, 13 janvier 2015 (enkel voor abonnees)- Culture à Bruxelles, mieux se parler, La Libre, 13 janvier 2015- Cultuur in Brussel? Daar zijn 8 (!) ministers voor nodig, De Morgen, 14 januari 2015- Column Béatrice Delvaux: Liefde voor de Profeet, De Standaard, 15 januari 2015 (enkel voor abonnees)
Artistieke & culturele sector Communicatie
Documentatie

RAB/BKO + CBM-BMR + CCCB | Persbericht: 'Cultuur in Brussel: een belangrijke stap naar meer samenwerking op beleidsniveau'

Persbericht RAB/BKO + CBM-BMR + CCCB (12/01/2015) Cultuur in Brussel: een belangrijke stap naar meer samenwerking op beleidsniveau Op 12 januari 2015 organiseerden het Brussels Kunstenoverleg (BKO) & het Réseau des Arts à Bruxelles (RAB), de Brusselse Museumraad (BMR) en de Concertation des Centres Culturels Bruxellois (CCCB) in het Museum van Elsene een politiek panel omtrent de vraag “ Culturele samenwerking in Brussel, ook op beleidsniveau?”. Acht beleidsmakers uit vijf verschillende regeringen en colleges gingen er in gesprek over mogelijke samenwerkingen rond cultuur in Brussel, op korte en lange termijn. En dit in aanwezigheid van meer dan 150 directies van Brusselse culturele organisaties.
Beleid Samenwerking
Documentatie

BKO/RAB, Lasso en Culture & Démocratie | Verslag: Cultuur ontmoet onderwijs over gemeenschapsgrenzen heen @ De Munt | 6 oktober 2014

Op maandag 6 oktober 2014 organiseerden BKO/RAB in samenwerking met Lasso en Culture & Démocratie voor de tweede keer een lunchmoment waarbij de nadruk lag op de link tussen cultuur en onderwijs, over de gemeenschapsgrenzen heen. Na een plenaire sessie in de voormiddag over de vraag 'Wat is de plaats van kunsteducatie in het FR/NL onderwijs?', konden de deelnemers tijdens de lunch aanschuiven aan enkele praktijktafels. Vertegenwoordigers van onderwijs- en cultuurinstellingen stelden hun ervaringen met cultuurprojecten op en met Brusselse scholen voor.Het verslag van de plenaire sessie kan je onderaan deze pagina downloaden.Bekijk het volledige programma hier >>>
Samenwerking
Documentatie

Brussels Academy & BKO/RAB | Verslag | Les: Podiumkunsten in Brussel | 17 oktober 2014

Brussels Academy en BKO/RAB hebben in een lessenreeks een overzicht gegeven van de ontwikkeling van de kunstensector in Brussel sinds de jaren 70 en het culturele landschap dat dit opleverde. De derde les, op vrijdag 17 oktober, ging over de podiumkunsten in Brussel: theater, dans, muziek, street art, circus, cinema, literatuur, voor volwassenen en voor kinderen.Het verslag van de presentatie die BKO/RAB er gaven, kan je hieronder downloaden.
Artistieke & culturele sector
Documentatie

Brussels Academy & BKO/RAB | Verslag | Les: Het cultuurbeleid in Brussel | 10 oktober 2014

Brussels Academy en BKO/RAB hebben in een lessenreeks een overzicht gegeven van de ontwikkeling van de kunstensector in Brussel sinds de jaren 70 en het culturele landschap dat dit opleverde. De tweede les, op vrijdag 10 oktober, ging over het cultuurbeleid in Brussel.Sophie Alexandre (RAB) en Leen De Spiegelaere (BKO) hadden het over het cultuurbeleid van de federale overheid en het BHG.Pascal Vandelanoitte (VGC) gaf meer toelichting bij het kunstenbeleid van de VGC.Monica Glineur (COCOF) deed hetzelfde voor de COCOF.Daphné Leclef (CCCB) en Isabelle De Meyere (VGC) hadden het over het lokaal cultuurbeleid.Het verslag van de les kan je onderaan deze pagina downloaden.
Communicatie
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16